"Igrač poput Edina Džeke ne može čekati Icardija da razmišlja šta i kako će uraditi"

Martina za italijanske medije

"Igrač poput Edina Džeke ne može čekati Icardija da razmišlja šta i kako će uraditi"

E. Čaušević

Bh. napadač Edin Džeko sinoć je zvanično potpisao novi ugovor s Romom do ljeta 2022. godine.

Džeko se sedmicama povezivao s prelaskom u Inter i mnogi su bili sigurni da karijeru nastavlja na Meazzi, ali je na kraju Dijamant odlučio da ostane u Romi i potpiše novi ugovor s rimskim klubom.

Italijanske medije je iznenadio ovaj potez bh. napadača jer su bili sigurni da će karijeru nastaviti u Interu. No, na kraju se klubovi nisu mogli dogovoriti oko obeštećenja zbog čega je Džeko odlučio ostati u Romi.

Silvano Martina, koji je bio posrednik Džekinog transfera iz Manchester Cityja, govorio je jutros za italijanske medije i objasnio zbog čega na kraju bh. napadač nije potpisao za Inter.

"On i njegova porodica nose Rim u srcu. Igrač poput Edina Džeke ne može čekati nekog drugog da donese odluku, a to se odnosi na Icardija. Pričali smo i nekako smo zaključili 'Pa znaš, ovdje te baš vole'. Istina je da su neki navijači svašta dobacivali, ali Džeko i Roma su u odličnim odnosima. Pregovarali smo oko novog ugovora prethodna četiri dana i sinoć je sve završeno", rekao je Martina i dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Njegovi saigrači, trener, klub i navijači su tražili da on ostane i na kraju je to nekako najviše odlučilo da se potpiše novi ugovor. On osjeća da je važan dio Rome i bilo je lako da sjednemo i dogovorimo se. Kada sam poslao poruku Petrachiju da počnemo pregovore on je bio izuzetno sretan".

"Napisao sam mu 'Imam nešto što bi te moglo zanimati, da li si zainteresovan?', a on mi je kratko odgovorio: 'Jesam, ali samo ako je riječ o Džeki'. Kasnije sam mu napisao da je sretan jer Džeko želi ostati i možemo početi pregovore oko novog ugovora. U Romi su to željeli i na kraju su sve strane sretne".

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ibro
Da je Inter bio bas zainteresovan kupio bi ga umjesto Lukaku
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije