Igrač Proletera zaplakao nakon autogola, navijači sumnjaju na namještaljku
(Foto: Screenshot) Radnički je vezao i treću pobjedu u nizu, pa se sada nalazi na drugom mjestu tabele sa 37 bodova, šest manje, ali i utakmicom više u odnosu na prvoplasiranu Zvezdu.

Ponovo kontroverze u Srbiji

Igrač Proletera zaplakao nakon autogola, navijači sumnjaju na namještaljku

Prva utakmica 16. kola srbijanske Superlige donijela je dvojboj Proletera iz Novog Sada i Radničkog iz Niša.

Iako je Proleter vodio na poluvremenu sa 1:0, na kraju je Radnički nakon penala i autogola stigao do preokreta i pobjede od 1:2.

Penal je u 68. minuti skrivio Zarije Lamburić, da bi nekadašnji fudbaler Sarajeva Nermin Haskić bio siguran sa bijele tačke za 1:1.

Nekoliko trenutaka Lamburić postiže i krajnje nonšalantan, a mnogi smatraju i nelogičan autogol za konačnih 1:2.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Lamburić je potom zaplakao, a nakon autogola malobrojna publika je počela napuštati stadion "Karađorđe", da bi se poslije utakmice digla prašina u srbijanskim medijima i na društvenim mrežama.

Mnogi smatraju da se radilo o kladioničarskoj namještaljci, "iz keca u dvojku" i pozivaju da se stane u kraj "lakrdiji" u srbijanskoj Super ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi