Igrač Reala mislio da će umrijeti u finalu Lige prvaka: "Nisam mogao da dišem"

Ispovijest 18 mjeseci kasnije

Igrač Reala mislio da će umrijeti u finalu Lige prvaka: "Nisam mogao da dišem"

Admin Čaušević

Real Madrid je kroz historiju prvak Evrope bio 13 puta, a posljednje tri titule Starog kontinenta osvojio je u nizu.

Kraljevi su bili najbolji 2016., 2017. i 2018. godine, a važnu rolu u toj generaciji imao je Marcelo koji je još uvijek član Los Blancosa.

U svom posljednjem finalu igranom u Kijevu Real je pobijedio Liverpool s 3:1. Godinu i pol kasnije Marcelo je otkrio kako je zamalo umro na tom meču.

"Nisam mogao da dišem, ali sam pokušao da ne paničim. Osjećao sam kao da imam nešto u grudima. Ne pričam o nervozi, to je normalna pojava u fudbalu, ali ovo je nešto drugačije. Osjećao sam da se gušim", napisao je Marcelo u autorskom članku za stranicu Players Tribune.

"Noć prije finala nisam mogao da jedem ispavam, nisam znao šta se dešava. Mislio sam da zovem doktora, ali sam se bojao da mi neće dati da igram."

"Kada sam izašo na teren, imao sam problema s disanjem, ali sam pomislio 'ako trebam umrijeti, umrijet ću večeras. Kada je utakmica počela, nisam se mogao smiriti".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Želio sam da ispišem historiju, da me djeca u Brazilu gledaju kao nekad Roberta Carlosa", napisao je Marcelo.

Marcelo je član Real Madrida od 2007. godine, u međuvremenu je postao najbolji lijevi bek svoje generacije i sigurno se u dogledno vrijeme neće pojaviti igrač njegovih kvaliteta na bekovskoj poziciji.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

srcerukelopata
To ti se, Marcelo moj, zove griza savjesti. Naime, zna se kako ste dosli do tog finala, a poslije i kako ste uzeli to finale. Znaci, klosarski do kraja. Dabogda igrali u amaterskoj ligi.
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti