Prava legenda: Sergio Ramos izjednačio nevjerovatan rekord Lea Messija

Postigao barem po gol u 16 uzastopnih sezona

Prava legenda: Sergio Ramos izjednačio nevjerovatan rekord Lea Messija

Kapiten Real Madrida Sergio Ramos izjednačio je sinoć rekord zvijezde Barcelone Lea Messija po broju uzastopnih sezona u La Ligi u kojima je postigao barem jedan pogodak. 

Iako je defanzivac, Sergio Ramos vrlo često postiže golove, a tako je bilo i sinoć protiv Leganesa. Njegov Real je slavio sa 5:0 u 11. kolu La Lige, a Ramos se s bijele tačke upisao u strijelce.

Bila je to već 16. uzastopna sezona u kojoj je defanzivac španske reprezentacije postigao pogodak u španskom šampionatu čime je izjednačio rekord Messija.

Osim u dresu Reala, Ramos je pogađao igrajući i za Sevillu i to u sezoni 2004/05. Tada je prvijenac postigao protiv Real Sociedada, a drugi gol baš protiv 'svog' Reala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On je ukupno u karijeri odigrao 468 utakmica u La Ligi te je potigao za defanzivca fantastičnih 30 golova odnosno otprilike dva po sezoni. Još efikasniji je u dresu reprezentacije Španije za koju je odigrao 168 utakmica i postigao 21 gol.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi