Igrač Reala umalo šokirao Barcelonu, Katalonci nakon svega mogu biti zadovoljni i bodom

Remi na Sanchez Pizjuanu

Igrač Reala umalo šokirao Barcelonu, Katalonci nakon svega mogu biti zadovoljni i bodom

Edmir Škorić

Barcelona je večeras očekivano imala teško gostovanje u Andaluziji kod Seville, koja je uspjela da ostane neporažena (0:0).

S obzirom na večerašnji remi, ukazala se dobra prilika Real Madridu da se izjednači bodovno sa ljutim rivalom, ali najprije će morati u nedjelju da savlada Real Sociedad.

Prvu šansu na Sanchez Pizjuanu imao je domaćin, ali je Koundeov udarac zaustavio Ter Stegen. Desetak minuta kasnije dobra prilika za Barcelonu, kada je Messi izveo slobodni udarac, a spomenuti Kouande spasio gol svog tima.

Do kraja prvog dijela ostalo je 0:0, a prvih 45 minuta obilježio je i jedan incident i žustar start Diega Carlosa nad Messijem, nakon čega je Argentinac poludio i krenuo se obračunavati.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U nastavku Sevilla je bila konstantno opasna iz kontri, dok je Barceolona podjednako morala da vodi računa i o svom golu, ali i o fazi napada. Suarez je propustio veliku priliku u 88. minuti, pucajući preko gola nakon ubačaja s lijeve strane. I bolju je imao Reguilon, bek koji u Sevilli igra na posudbi kao igrač Reala. Kakva bi to sreća za njega bila da je matirao Ter Stegena, ali je slabo zahvatio loptu iz neposredne blizine.

Na kraju nije bilo pogodaka, Barca je izgubila dva boda, no gostovanja u Sevili odavno se ne računaju kao ona gdje se po svaku cijenu moraju osvojiti sva tri boda. Sevilla ostaje treća sa 52 boda i odlučno korača ka svom cilju, a to je plasman u grupnu fazu lige prvaka.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MirzaBarucic
Navijač sam Barcelone ali kad vidim kakvi sve hadalji nosaju dres Blaugrane plače mi se. Desno krilo, ko? Semedo? Lik dođe do šesnaesterca i izgubi se k'o abdest. Artur Melo? Debil. Lik veze nema o životu. Nigdje kreativnosti, nigdje tehnički potkovane igre, nigdje mozga. On je kao trebao biti novi Xavi. HAHAHA! Rakitić? Pa brži sam ja od njega sa mojih 100+ kilograma. Suarez? Nemam riječi. Bez teksta sam. Bojim se da će Real Madrid biti šampion Španije.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi