U Barceloni već "kuknjava": Neće valjda UEFA dati prednost Napoliju?

Revanš meč osmine finala sa Napolijem će se odigrati 7. ili 8. augusta

U Barceloni već "kuknjava": Neće valjda UEFA dati prednost Napoliju?

Na posljednjem UEFA-inom sastanku, održanom prije dva dana, odlučeno je i potvrđeno ono o čemu se već neko vrijeme pisalo.

Završnica sezone Lige prvaka će se odigrati u "Final Eight" formatu, u Lisabonu.

Ipak, prije F8, potrebno je odigrati preostale revanš susrete osmine finala koji su odgođeni po izbijanju pandemije novog koronavirusa.

Te utakmice će se igrati sedmog i osmog augusta, ali još nije poznato gdje. Odnosno, nije poznato da li će se i one odigrati u Lisabonu ili će se odigrati na terenima na kojima je to bilo i prvobitno planirano.

Jedan od tih mečeva je i onaj između Barcelone i Napolija, koji se trebao odigrati na Nou Campu prije nego što je takmičenje suspendovano. Podsjetimo, prvi meč osmine finala između ove dvije ekipe odigran na stadionu Napolija je završen rezultatom 1:1.

Već sada u Barceloni strahuju da bi Napoli mogao dobiti neočekivanu prednost ukoliko se odluči da će se revanš igrati na neutralnom terenu.

Trener Quique Setien je govorio upravo o ovom "problemu".

"Utakmica bi se trebala igrati na našem stadionu, jer je u suprotnom Napoli u prednosti pošto je igrao na svom stadionu uz podršku svojih navijača", rekao je Setien, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ako budemo morali igrati na neutralnom terenu biće to druge stvar, a povrh svega igramo pred praznim tribinama".

Treba međutim istaći da prvi čovjek UEFA-e Aleksandar Čeferin nije isključio mogućnost da se situacija do augusta promijeni i da na utakmicama završnice Lige prvaka ipak bude navijača...

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi