Igrač Torina pozitivan na koronavirus, klub nije htio otkriti njegovo ime

Odmah ide u karantin

Igrač Torina pozitivan na koronavirus, klub nije htio otkriti njegovo ime

E. Čaušević
Teme:

Klubovi u Seriji A dobili su dozvolu da ove sedmice počnu treninge, ali prije toga svi moraju proći testiranje na koronavirus.

Vlada Italije odlučila je odobriti klubovima da počnu trenirati u trening centrima, ali po posebnim pravilima. Prvi uslov bio je da se svi igrači testiraju, a tek nakon toga će dobiti dozvolu za trening ukoliko bude sve u redu.

Međutim, italijanski mediji objavili su da je zabilježen prvi slučaj koronavirusa u ekipi Torina. Ovaj tim jučer je odradio testiranje, a ispostavilo se da je jedan igrač pozitivan, no nisu željeli otkriti njegov identitet.

Iz kluba su potvrdili da je on odmah smješten u karantin, te da uopšte nije imao nikakve simptome. Njegovo stanje će se pratiti, a ostali igrači i članovi kluba će biti ponovo testirani.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Špekulisalo se da će cijeli tim morati u karantin ukoliko bude neko zaražen u ekipi, ali čini se da od toga neće biti ništa. Zaraženi igrač Torina će u karantin, a ostali igrači će početi trenirati ukoliko ne bude novih slučajeva zaraze u ekipi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi