Igrači Ajaxa i Heraclesa nisu htjeli da igraju prvu minutu

Uključili se u borbu protiv rasizma

Igrači Ajaxa i Heraclesa nisu htjeli da igraju prvu minutu

Edmir Škorić
Teme:

U Nizozemskoj je veliki odijek imao rasistički incident na meču Den Boscha i Excelsiora, pa su se širom zemlje nogometaši udružili u borbi protiv rasizma.

Poznato je da su veliku kampanju napravili reprezentativci Nizozemske, a sada se i u prvenstvenim mečevima u toj zemlji ekipe odlučuju da na razne načine iskažu podršku u borbi protiv rasizma.

Tako je susret Ajax - Heracles počeo bez da je iko želio da igra. Jedan od igrača Ajaxa dodao je loptu do saigrača, a onda su svi mirno stali, pa su čekali da prođe mintua kako bi krenuli s igrom.

Ovaj potez su pozdravili apsolutno svi na stadionu i definitivno zaslužuju podršku za ono što rade svi nogometaši u Nizozemskoj.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Top Komentari

Arnel925
Ovako se igra prvi 45min u Premijer ligi BiH
6 0
Manijak87
Slučaj na svim utakmici prve i druge lige u NL. Ne samo na ovoj. Informišite se.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi