Igrači Čelika poslali otvoreno pismo gradonačelniku Zenice: "Prevareni smo, izvarani i ostavljeni"

Zenički klub ispao iz Premijer lige

Igrači Čelika poslali otvoreno pismo gradonačelniku Zenice: "Prevareni smo, izvarani i ostavljeni"

E. Čaušević

Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine jučer je zvanično prekinuo sezonu Premijer lige, a konačan ishod zaključen je po trenutnom poretku na tabeli.

Tako je odlučeno da titula ide u ruke igrača FK Sarajevo, dok su u niži rang ispali NK Čelik i FK Zvijezda 09. Za Zeničane je ovo veliki udarac i pokazatelj da su dodirnuli dno.

Teška situacija u klubu traje već godinama, a ispadanjem u niži rang je sigurno najveći udarac za navijače ovog kluba. U 11 sati počeo je sastanak predstavnika kluba i navijača Čelika s gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem kako bi se pričalo o spasu velikana s Bilinog Polja.

Pred ovaj sastanak oglasili su se i fudbaleri zeničkog kluba koji su poslali otvoreno pismo Kasumoviću i Gradskoj upravi grada Zenica koje vam prenosimo u cjelosti.

"Ovim putem vam se obraćamo kolektivno, kao igrači prvog tima NK Čelik Zenica, a naš stav dijele i članovi štaba kluba. Naime, kao što vam je poznati nakon sinoćnje sjednice IO NSBiH odlučeno je da NK Čelik ispada i u narednoj sezoni nastupa u Prvoj ligi FBiH.

Mi kao igrači prvog tima ovog kluba vrijedno smo trenirali u ovoj višemjesečnoj pauzi, te smo bili motivisani i spremni da ostavimo posljednji dio snage na terenu kako bismo izborili rezultat koji bi klub sačuvao u Premijer ligi. Jedan smo od rijetkih klubova koji je gotovo svaki dan trenirao, a nismo birali načine kako bismo to uradili. Nažalost, ostali smo uskraćeni prilike da se borimo na terenu za očuvanje premijerligaškog statusa Čelika, a da se nije dogodila neodigrana utakmica protiv Željezničara na Grbavici u kojoj smo za 'zelenim' stolom ostali uskraćeni za tri boda mi vjerujemo da bi situacija na tabeli danas izgledala drugačije i da bi Čelik zauzimao mjesto 'iznad crte'.

Mi nikada nismo izgubili želju da se borimo za ovaj klub, a ovo otvoreno pismo vama je jedan od naših načina borbe. Ispadanjem tima u niži rang i nedobivanjem potrebne licence za Premijer ligu (postupak licenciranja postoji i u Prvoj ligi FBiH) ugroženi smo mi, naše porodice, te desetine drugih porodica članova radne zajednice kluba i omladinskog pogona ovog kluba.

Svi problemi, čije posljedice sada prijete postojanju kluba postoje unazad dvije-tri godine i vežu se za dolazak takozvanog 'turskog investitora' i njegovih saradnika, kako domaćih, tako i državljana Turske, koje je direktno on angažovao u klubu. Mi igrači smo prevareni, izvarani i ostavljeni sami.

Poštovani gradonačelniče, poštovana Gradska upravo grada Zenice, odgovornost za ovakvo stanje u NK Čelik je i vaše. Vi ste potpisnici protikola s tzv. 'turskim investitorom', vi ste se slikali s njim kada je preuzeo klub i govorili da dolaze bolji dani za Čelik, a danas Čelik nikada nije bio u neizvijesnijoj situaciji!

Pozivamo vas na odgovornost. Poduzmite hitne mjere i spasite ovaj klub. Sačuvajte radnu zajednicu, trenere i igrače i učinite sve da se klub ekspresno vrati tamo gdje mu je i mjesto, tamo gdje će svima nedostajati!

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Čelik Zenica bio je i prije svih nas i biće poslije svih nas i svakom pojedincu koji je potpisao ovo pismo neizmjerna je čast nositi dres ovog velika i tradicionalnog kluba, ali ako vi poštovani gradonačelniče i poštovana Gradska upravo grada Zenice ne učinite SVE za spas kluba i HITNO ne sanirate stanje koje su napravili oni, čiji ulazak u klub ste vi odobrili, bojimo se da ubrzo ponos grada Zenice zvani NK Čelik više neće postojati", navodi se u pismu igrača Čelika, a ispod možete vidjeti potpisnike istog.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ZukaZu
O čelik ćao, o čelik ćao, o čelik ćao ćao ćao ćao ćao ćao ćao, o čelik ćao, o čelik ćao i jbm vam sveeeee
6 12
bubacorelli1
Druga liga kme kmee
2 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi