Hoće li Varešanović imati na raspolaganju moćne akvizicije protiv Torpeda?

Najzvučnije pojačanje još nije registrovano

Hoće li Varešanović imati na raspolaganju moćne akvizicije protiv Torpeda?

Admin Čaušević

FK Sarajevo u utorak ujutro putuje u Gruziju na odigravanje prvog meča prvog pretkola Konferencijske lige protiv ekipe Torpeda iz Kutaisijia. Meč je na rasporedu u četvrtak, 13. jula od 19 sati po centralnoevropskom vremenu.

Za dovođenje najzvučnijih pojačanja u dosadašnjem dijelu prijelaznog roka u Premijer ligi pobrinuo se FK Sarajevo što i nije čudo s obzirom na finansijsku moć Bordo kluba.

Na Koševu su stigla provjerena imena iz Premijer lige kao što su Samir Zeljković i Elvir Duraković, tu su i hrvatski internacionalci Lovre Rogić i Vinko Soldo te dvije akvizicije iz Južne Amerike.

Najzvučnije pojačanje do sada je svakako Adalberto Peneranda koji kako sada stvari stoje neće moći igrati protiv Torpeda jer još uvijek nije registrovan kao igrač FK Sarajevo.

Naime, Penaranda u trenutku objave ovog teksta nije upisan u informacioni sistem FBiH , Comet, što znači da još uvijek nema pravo nastupa u zvaničnim susretima.

Viveros i zvanično ima pravo nastupa za FK Sarajevo

S druge strane, iako je stigao poslije Veneceluanca, Kevin Viveros iz Kolumbije je uredno registoravan i bit će na raspolaganju Mirzi Varešanoviću.

Oglasi

Varešanović će moći računati i na Ivana Bornu Jelića Baltu te Marija Vrančića koji su igrali prošle polusezone za Sarajevo, a nedavno su potpisali nove ugovore.

Rogić, Soldo te Zeljković i Duraković su također uredno registrovani te će ih šef stručnog štaba višestrukog prvaka BiH imati na raspolaganju.

Inače, rok za prijavu igrača za prvu utakmicu Konferencijske lige je istekao 7. jula u ponoć, s tim da Sarajevo do ponoći 12. jula može prijaviti još dva igrača s tim da ukupan prijavljenih ne pređe broj od maksimalnih 25 igrača na A listi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ekspedicija FK Sarajevo u Gruziju putuje u utorak iza 9 sati, a utakmica na stadionu Ramaz Shengelia u Kutaisiju igra se u četvrtak, 13. jula od 19 sati. Pravdu će dijeliti arbitri iz Izraela, a za glavno sudiju je delegiran Snir Levy.

Podsjećanja radi, nova sezona u Premijer ligi počinje 29. jula što je sasvim dovoljno vremena da se riješi papirologija za Penarandu te da bivši igrač Watforda i Udinesea stekne pravo nastupa u domaćim takmičenjima. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

visokohz
Bordo bijeli
2 4
komentator1
Ako kladionice nisu umjesane, ocekujem prolazak Sarajeva sa 4-5 golova razlike
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi