Od zapuštenih zidina izrastao je u fudbalskog ljepotana: Sarajevo će gostovati na posebnom stadionu
FOTO: Twitter

Prvi meč prvog pretkola Konferencijske lige

Od zapuštenih zidina izrastao je u fudbalskog ljepotana: Sarajevo će gostovati na posebnom stadionu

Haris Zilić

FK Sarajevo jedan je od četiri bh. predstavnike u novoj sezoni na evropskoj sceni. Bordo tim ćemo gledati u pretkolu Konferencijske lige.

Tim sa Koševa kreće od prvog pretkola Konferencijske lige gdje će za protivnika imati gruzijski Topredo Kutaisi.

Prvi meč se igra u četvrtak 13. jula sa početkom u 19 sati u Gruziji. Torpedo će igrati domaće susrete u svom Kutaisiji na stadionu Ramaz Shegnelia koji je veoma zanimljiv.

Stadion je izgrađen daleke 1950. godine, a nedavno je doživio i prve rekonstrukcije i nadogradnje, postavljene su i nove stolice. Tako da su obične betonske tribine i zidine pretvorene u veoma lijep fudbalski kompleks.

Oblikom podsjeća na stare stadione iz vremena Sovjetskog saveza, a slične stadione možemo vidjeti i u okruženju u Bugarskoj, Srbiji, Rumuniji, ima ih i u daleko Rusiji.

Oglasi

Nakon šminkanja ima kapacitet 14.700 sjedećih mjesta i najbitnije za Torpedo, stadion ima UEFA kategoriju, dakle na njemu se mogu igrati evropske utakmice.

Stadion je nedavno uređen za potrebe EURO-a U21 koje je ove godine održano u Rumuniji u Gruziji.

Četvrti je najveći stadion u Gruziji, a na njemu su odigrana i četiri duela pomenutog EURO-a U21 i to dueli u grupi C: Njemačka- Izrael, Engleska Izrael, Izrael - Češka, kao i duel četvrtine finala između Engleske i Portugala.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

U Kutaisiju imaju namjeru da stadion uskoro dobije još ljepši oblik pokrivanje tribine.

Jedan od ciljeva je da i reprezentacija Gruzije neke od domaćih utakmica igra na pomenutom stadionu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti