Igrači Hrvatske dijele ogromnu sumu novca

Premije za plasman a SP

Igrači Hrvatske dijele ogromnu sumu novca

Edmir Škorić

Hrvatska slavi jubilarno deseto veliko takmičenje na kojem će nastupiti nakon što je u baražu za Svjetsko prvenstvo u dva meča savladala Grčku.

Hrvatska će 1. decembra saznati protivnike na Svjetskom prvenstvu u Rusiji naredne godine, a igrači i stručni štab dobili su oko osam miliona dolara premija od FIFA-e.

S predsjednikom Saveza Davorom Šukerom su Luka Modrić, Mario Mandžukić i Vedran Ćorluka na početku kvalifikacija dogovorili da podjela nagrade bude 60-40 u korist HNS-a, kojem će pripasti 4.8 miliona dolara, a igračima i stručnom štabu 3.2 miliona.

Što se samo ekipe tiče, igračima ide 2,46 miliona dolar,a a preostalih 640.000 dijele selektori Ante Čačić i Zlatko Dalić, te stručni štabovi.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Između sebe će igrači i selektori odlučiti koliko kome pripada novca, a Hrvatska će pored toga dobiti 11,5 miliona dolara za troškove pripremea za Svjetsko prvenstvo. 

Plasmanom u osminu finala u Rusiji Vatreni bi zaradili 12 miliona dolara, četvrtfinale donosi 16, četvrto mjesto 22, treće 24, drugo 28 i naslov čak 38 miliona dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi