Mandžukić jasan: Svi smo uz Dalića
Foto: EPA

Hrvatski napadač nakon plasmana na Mundijal

Mandžukić jasan: Svi smo uz Dalića

Hrvatska je nakon ubjedljive pobjede nad Grcima na Maksimiru (4:1) u revanšu u Grčkoj odigrala remi bez golova i na taj način došla do plasmana na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Vatrene je u ključnim mečevima kvalifikacija za Mundijal, protiv Ukrajine i u baražu protiv Grčke, sa klupe vodio Zlatko Dalić.

Iako je Dalićev mandat na poziciji selektora Hrvatske nakon utakmice u Grčkoj zvanično istekao, čini se da ovaj stručnjak ima punu podršku svojih izabranika, te da se svi nadaju da će Dalić biti na klupi Vatrenih i na Mundijalu.

"Odigrali smo koliko nam je trebalo i ostvarili smo cilj, plasman na Svjetsko prvenstvo", poručio je nakon utakmice Mario Mandžukić, koji je prvi susret baraža propustio zbog povrede.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Nisam osjećao nikakvu nervozu. Imao sam problema sa zadnjom ložom pred prvu utakmicu, ali vjerujem u svoje saigrače. Bilo mi je teško što nisam mogao igrati, ali na toj utakmici se vidjelo koliko dobrih igrača imamo", istakao je fudbaler Juventusa, pa se osvrnuo i na selektora Dalića:

"Radi fenomenalno i svi igrači su uz njega. Nadamo se da ćemo i u Rusiju ići zajedno."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi