Igrači koji su produžili ugovore s Romom "nestali" s terena, samo jedan je opravdao očekivanja

Džeko dobio pohvale

Igrači koji su produžili ugovore s Romom "nestali" s terena, samo jedan je opravdao očekivanja

Endin Čaušević

Roma je pred početak ove sezone produžila ugovore većini prvotimaca, ali većina njih kao da je nestala sa terena nakon što su potpisali nastavak saradnje sa Vučicom.

Rimski klub nije mnogo mijenjao igrački kadar pred početak ove sezone i glavni cilj bio je da se produže ugovori igračima za koje se smatra da čine kostur ekipe. Tako je prvi novi ugovor potpisao Bryan Cristante, a zatim su mu se pridružili Nicolo Zaniolo, Aleksandar Kolarov, Federico Fazio, Cengiz Under i Edin Džeko.

Najviše špekulacija bilo je oko bh. napadača koji je bio na korak od prelaska u Inter, ali je Džeko na kraju odbio ovu ponudu i odlučio je potpisati novi ugovor s Romom.

Tuttomercato jutros piše da su skoro svi igrači koji su potpisali nove ugovore s Romom ove sezone jednostavno nestali s terena. Jedini od njih koji je uspio nešto pokazati je Džeko koji je na 28 mečeva ove sezone zabio 13 golova, te je dodao šest asistencija.

Džeko je uspio da dođe do 100 golova u dresu Rome što je fantastičan poduhvat, te je jedan od rijetkih kojeg navijači rimskog kluba nisu "uzeli na zub".

Pažnja se posvetila igračima koji su potpisali nove ugovore, te su oni žestoko kritikovani za očajne partije ove sezone. Najveće kritike dobili su Kolarov, Fazio i Under koji jednostavno ne igraju ni blizu kao prethodne dvije sezone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nešto bolji je Cristante, ali jasno je da ni on nije na nivou koji se očekuje. Pored Džeke određene pohvale dobio je i Zaniolo koji je solidno igrao do teške povrede ligamenata koljena koju je zadobio prije nekoliko sedmica i van terena će biti do naredne sezone.

Zbog toga je Tuttomercato zaključio da Roma novim ugovorima ne treba toliko žuriti nakon jedne dobre sezone, te igrače nagrađivati sa dugogodišnjom saradnjom i daleko boljim platama. Očito je da im se to sada obilo o glavu u većini slučajeva.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mer12
cinjenica je da poslije povrede Zaniola i Diaware a posebno Diaware oni ne slice na sebe....
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi