Igrači Reala gospodskim potezom oduševili sve navijače Cityja prilikom izlaska na teren

Tako to rade veliki

Igrači Reala gospodskim potezom oduševili sve navijače Cityja prilikom izlaska na teren

Edmir Škorić

U 21 sat počeo je susret Manchester Cityja i Real Madrida, a gosti iz Španije trenutno, nakon 45 minuta igre, vode s 1:0.

U prvoj utakmici Real i City odigrali su 3:3, a dosta uzbudljivo je i večeras. U prvih 45 minuta vidjeli smo jedan gol, ali i dosta dobrih situacija az City, dok se Real uglavnom nakon vodstva orijentisao na kontre i malo je nedostajalo da na taj način poveća vodstvo.

Jedini gol u prvom dijelu postigao je Brazilac Rodrygo u 12. minuti. Vinicius je prošao po desnoj strani, ubacio je za Rodryga. Brazilac puca, Ederson mu brani prvi šut, ali ne može i drugi.

U 20. minuti zicer za City, Lunin blokira udarac De Bruynea, a nakon gužve Haaland je glavom šutirao i pogodio stativu.

Uslijedili su još žešći napadi fudbalera Cityja, ali nisu uspjeli matirati Lunina, pa je Real trenutno u polufinalu Lige prvaka i od toga ga dijeli 45 minuta.

Inače, zvijezde iz Madrida ispoštovale su domaćina na najbolji mogući način. Tako su prije izlaska na trening na Etihadu redom zaobišli grb Manchester Cityja koji je nacrtan na podu.

Igrači Reala na taj su način pokazali da itekako poštuju svoje protivnike, a njihov gest naravno oduševio je navijače Cityja, ali i drugih klubova.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ovo nije prvi put da to čine, pošto su znali isto raditi i u derbijima protiv Barcelone ili Atletico Madrida, kada bi na sličan način izbjegavali da "gaze" grbove svojih protivnika.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi