Sinoć Alisson, večeras Ederson: Čudesna odbrana golmana Cityja
Foto: Screenshot

Brazilci se "razbranili"

Sinoć Alisson, večeras Ederson: Čudesna odbrana golmana Cityja

Manchester City je večeras na svom stadionu ugostio Hoffenheim u posljednjem kolu grupne faze Lige prvaka.

Slavio je Manchester City rezultatom 2:1 nakon preokreta i tako pobjedom okončao takmičenje u grupi F, u kojoj je zauzeo prvo mjesto.

Osim sjajnih golova Leroyja Sanea, susret na Etihadu je uljepšao i golman Manchester Cityja Ederson svojom fenomenalnom paradom.

Na otvaranju susreta se Kramarić namjestio na šut, uputio loptu ka gornjem lijevom uglu Edersonovog gola, ali se Brazilac izvio i maestralno odbranio ovaj pokušaj vrhovima prstiju.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Brazilski golmani su zaista briljirali u ovom kolu, pa je tako sinoć i Liverpoolov Alisson imao maestralnu intervenciju. Istina, njegova odbrana je imala puno veću vrijednost s obzirom da je u finišu susreta spriječio Milika da odvede Napoli u nokaut fazu i ostavi Liverpool u Ligi Evrope.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi