Igrao s Romarijom, završio na ulici tražeći novac za hranu i na kraju svirepo ubijen

Tužna sudbina brazilskog nogometaša Valdirama

Igrao s Romarijom, završio na ulici tražeći novac za hranu i na kraju svirepo ubijen

Edmir Škorić
Teme:

Tragedija je nedavno zadesila brazilski nogomet, pošto je na ulicama Sao Paula pronađen mrtav 36-godišnji Valdiram Caetano de Morais.

Njega su u subotu pronašli mrtvog u Sao Paulu sa znakovima nasilja, a policija je ubrzo saopštila da je privela tri osobe na ispitivanje zbog sumnji da su učestvovale u ubistvu nekadašnjeg nogometaša.

Rođen je u Pernambucu, a prije 13 godina je u Vasco da Gami prezentovao svoje nogometno umijeće i tada je igrao uz Romarija, koji je bio na zalasku karijere.

Međutim, za razliku od Romarijevog, Valdiramov život izvan terena je bio potpuni haos. Imao je nadimak "Bad Boy", a prije dolaska u Vasco da Gamu već je imao nekoliko optužbi za seksualno zlostavljanje, kao i probleme s drogama.

Nakon odlaska iz Vasco da Game 2007. godine, promijenio je čak 18 različitih klubova do 2011. godine, kada su njegova karijera i život dotakli dno zbog problema s alkoholom i raznim opijatima.

Dobio je šansu 2017. godine u Bahiji, ali jedva da je odigrao i jednu utakmicu zbog svađe s trenerom, koji ga je odmah otjerao. Poroci su preuzeli kontrolu nad njegovim životom, ostao je bez igdje iega, pa je čak pljačkao svoje kolege kako bi barem kupio hranu.

Početkom 2018. Valdiram je završio na ulici sjeverno od Rio de Janeira, pa je čak i njegov bivši klub Vasco da Gama krenuo u pomoć. Pomogli su mu i odvezli ga u Odjel za socijalni rad za hitno liječenje, ali ni to nije bilo dovoljno za spas Valdirame.

Pobjegao je sa klinike prošlog ljeta i vratio se na ulicu svojim starim znancima - drogi i alkoholu. Posljednji put je viđen na jednom YouTube klipu kako traži pomoć od kolega jer nije imao novca za hranu.

Ove subote njegovo tijelo je pronađeno bez života i, prema Globoesporteu, nijedan član obitelji nije se pojavio da bi prepoznao leš.

Mogao je da živi u vilama, vozi se na jahtama i bude sretan do kraja života, ali boemi uvijek pronađu način da propadnu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi