Gary Neville iznenadio odabirom najboljeg napadača kojeg je čuvao u karijeri

Od toliko napadača iz Premier lige...

Gary Neville iznenadio odabirom najboljeg napadača kojeg je čuvao u karijeri

Bivši stoper Manchester Uniteda organizovao je 15-minutni Q&A (Pitanja i odgovori) na svom Twitteru, gdje je odgovarao svojim pratiocima na interesantna pitanja.

Jedno se odnosilo na najboljeg napadača s kojim se susreo u karijeri, a uslijedio je pomalo neočekivan odgovor od Nevillea koji je odgovorio sa - Romario.

Iako je Neville cijelu karijeru proveo igrajući u Premier ligi, gdje je vodio bitke sa brojnim napadačima svjetske klase, na njega je ipak najjači utisak ostavio Brazilac s kojim se susreo na klupskom Svjetskom prvenstvu 2000. godine.

Neville je Romarija već spominjao i to u prošlogodišnjem intervjuu za Sky Sports.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"To je bio nevjerovatan igrač, najstrašnija stvar koju sam vidio u fudbalu. Kada sam igrao protiv njega, sjećam se da je samo stajao pored mene i mislio sam da je moj. Odjednom se okrenuo i utekao mi, a ja sam gledao i govorio u sebi: 'Šta je ovo?'. Nisam mogao da vjerujem koliko mi je puta pobjegao na toj utakmici, mijenjao je smjer kao niko", govorio je tada proslavljeni engleski defanzivac.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Ako je Nevil proslavljeni reprezentativac onda sam ja Džon Mekenro.
8 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi