Igrao s Ronaldom, Scholesom i Gerrardom, ali oni nisu najbolji za njega

Iznenđujući izbor Rooneyja

Igrao s Ronaldom, Scholesom i Gerrardom, ali oni nisu najbolji za njega

E. Čaušević

Engleski napadač Wayne Rooney prošle godine odlučio je napustiti Manchester United i karijeru nastaviti u američkom MLS-u u dresu DC Uniteda.

Rooney se veoma brzo uklopio u svoj novi tim gdje je za kratko vrijeme postao lider ekipe. Engleski napadač ne krije da uživa u Americi, te je u nekoliko navrata priznao da nije očekivao da je MLS tako dobar. Rooney želi ostati što duže u DC Unitedu i pokušati s ovim timom doći do titule.

U intervjuu za engleske medije Rooney je uspio iznenaditi javnost svojom izjavom. Naime, novinare je zanimalo ko je najbolji igrač s kojim je on igrao, a njegov odgovor je itekako iznenadio mnoge.

"To je Luciano Acosta s kojim igram u DC Unitedu. On je veoma mlad i talentovan igrač. Treba ostati motivisan i siguran sam da će napraviti veliku karijeru. Znam koji timovi su zainteresovani za njega i treba ići samo naprijed. Igrao sam s mnogim igračima, ali on je možda i najbolji kojeg sam imao u svojim timovima. Tako mlad i talentovan da je to nevjerovatno", rekao je Rooney.

Acosta ima 24 godine i u DC United je došao početkom 2016. godine iz Boce Juniors u kojoj je i ponikao. Svojim igrama u američkom timu je skrenuo pažnju mnogih timova, a u januaru je bio veoma blizu da potpiše za PSG. No, od ovog igrača transfer treba sigurno očekivati već na ljeto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi