Zašto je Rooney 'divljao' na aerodromu? Pomiješao alkohol sa tabletama...

Oglasio se PR engleskog fudbalera

Zašto je Rooney 'divljao' na aerodromu? Pomiješao alkohol sa tabletama...

Engleski fudbaler Wayne Rooney priveden je krajem prošle godine zbog nereda na javnom mjestu pod dejstvom alkohola.

Rooney je 16. decembra napravio skandal na aerodromu u Washingtonu, nakon čega je priveden. Na licu mjesta mu je napisana simbolična kazna od 25 dolara, a kasnije je morao platiti još 91 dolar.

Portparol bivše zvijezde Manchester Uniteda pokušao je objasniti situaciju koja je dovela do hapšenja.

"Wayne Rooney je uhapšen i zadržan na aerodromu poslije dugog leta iz Saudijske Arabije, gdje je bio na poslovnom putu. On je tokom dana uzeo prepisane lijekove za spavanje i pomiješao ih je sa alkoholom, zbog čega je bio dezorijentisan po dolasku. Policija mu je prišla i uhapsila ga zbog manje prekršajne prijave", rekao je Rooneyjev PR, koji je potom dodao:

"Wayne izražava zahvalnost zbog načina na koji su ga tretirali. O ovom slučaju više nećemo davati komentare".

Za sada najveći Rooneyjev skandal datira iz septembra 2017. godine, kada je priznao da je vozio pod dejstvom alkohola kada je uhvaćen da vozi po trostruko većoj brzini od dozvoljene. Njemu je tada oduzeta dozvola na dvije godine i osuđen je na društveno-koristan rad.

Top Komentari

sportsport
Eto svi mijesaju tablete sa rakijom Ko da nemate para za kokain
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi