"Igrao sam protiv Messija kada je imao 16 godina i nakon 25 minuta tražio sam od Carla zamjenu"
Foto - EPA

Alessandro Costacurta o argentinskom čarobnjaku

"Igrao sam protiv Messija kada je imao 16 godina i nakon 25 minuta tražio sam od Carla zamjenu"

Midhat Šljivak

Legendarni italijanski defanzivac Alesandro Costacurta usporedio je dva velikana argentinskog fudbala - Lionela Messija i Diega Maradonu.

Costacurta je u dresu Milana imao mogućnost da vodi duele s obojicom, a na njega su ostavili zaista sjajan utisak.

"Imao sam tu sreću da igram protiv obojice. Maradonu ste mogli faulirati 66 puta prije nego biste dobili žuti karton. Leo je drugačiji, ali obojica su genijalci u svojoj igri. Messi je hladniji od Maradone", rekao je Costacurta.

Zatim se sjetio utakmice u kojoj je tražio zamjenu. Messi je tada imao 16 godina.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Kada sam igrao protiv Messija, on je imao 16 godina. Gledao sam ga kao dijete i bez problema sam na početku dobijao duele, ali zatim sam nakon 25 minuta igre tražio od Carla Ancelottija da me izvede iz igre", rekao je Costacurta odajući veliko poštovanje prema Messiju.

Costacurta je za Milan igrao od 1986. do 2007. godine i za Rossonere je nastupio ukupno 663 puta.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi