Igrat će za rezervni tim Ajaxa jer je odlučio da ide u Napoli

Novi udarac za Amina Younesa

Igrat će za rezervni tim Ajaxa jer je odlučio da ide u Napoli

Endin Čaušević

Amin Younes iznenadio je čelnike Ajaxa kada im je prije nekoliko sedmica saopštio da nema namjeru ostati u ovom klubu, te da je već odlučio da karijeru nastavi u Napoliju.

Younesov ugovor s holandskim velikanom ističe na kraju ove sezone, a u Ajaxu su sve učinili da se saradnja produži kako bi na ljeto barem nešto zaradili od njegove prodaje. Ipak, ovaj igrač je uporno to odbijao i poručio da je već dogovorio sve s Napolijem u koji će otići kao slobodan igrač.

U Ajaxu su prvo odlučili da će Younes biti izbačen iz startne postave, te je nekoliko prethodnih utakmica gledao s klupe. Ipak, to nije bilo sve jer su u holandskom klubu zadali novi udarac za Younesa.

Naime, njemački internacionalac sigurno neće više igrati za prvi tim Ajaxa ove sezone jer je prebačen da trenira s rezervnom ekipom. Iz holandskog kluba su potvrdili da će se tu zadržati sve dok mu ne istekne ugovor, te da se to može promijeniti samo ako produži saradnju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti