Pavoletti: U Napoliju sam bio podanik, a želio sam biti protagonist

Italijanski napadač o epizodi za zaborav na San Paolu

Pavoletti: U Napoliju sam bio podanik, a želio sam biti protagonist

Leonardo Pavoletti se požalio da je svojevremeno u Napoli stigao sa željom da bude "glavni lik" u ekipi Maurizija Sarrija, ali je umjesto toga spao na manje od podanika.

Nakon odličnih partija u dresu Genoe, ovaj napadač je u januaru 2017.godine stigao u Napoli za 18 miliona eura. Iako se pod Vezuvom puno očekivalo od njega, Pavoletti je uspio skupiti samo 10 nastupa za Napoli u svim takmičenjima, a u dresu ove ekipe nije uspio upisati nijedan gol.

Ubrzo se Napoli riješio Pavolettija, koji je prodan Cagliariju za 10 miliona eura (uz 2 miliona bonusa) samo šest mjeseci nakon dolaska na San Paolo.

Pavolettiju se, međutim, u Cagliariju vratio golgeterski instinkt, te je postigao osam golova na 24 meča, a sada je za Corriere dello Sport govorio o svojoj epizodi u Napoliju.

"U Napoli sam stigao spreman da budem protagonist, ali onda sam postao manje važan od običnog podanika. Ali moram reći da uvijek treba prihvatati izazove, inače ćete zauvijek ostati u svojoj zoni udobnosti i nikada nećete saznati za šta ste zaista sposobni", istakao je 29-godišnji Italijan.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, uprkos lošoj epizodi u Napoliju, Pavoletti je i dalje uz svoje bivše saigrače, te želi da Sarrijeva ekipa dođe do naslova prvaka Italije.

"Mislim da će Napoli osvojiti Scudetto i da će završiti ispred Juventusa na kraju sezone", poručio je Pavoletti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi