Iker Casillas zna šta treba uraditi kako bi VAR u budućnosti bio dosta bolji

Nije mu loša ideja

Iker Casillas zna šta treba uraditi kako bi VAR u budućnosti bio dosta bolji

E. Čaušević

VAR je u fudbalu donio sigurno dosta dobrih stvari, ali i dalje se čini da se video tehnologija ne koristi baš na najbolji način.

Još uvijek klubovi i fudbaleri imaju velike prigovore zbog načina na koji sudije koriste VAR na utakmicama. Mnogi su saglasni da situacije kod ofsajda nisu najbolje riješene, te je jasno da tu treba još dosta pomaka u radu.

Svoje mišljenje na VAR dao je i legendarni golman Iker Casillas koji se vratio treninzima iako je imao problema sa srcem prije nekoliko mjeseci. Golman Porta poručio je da u VAR sobi jednostavno ne mogu biti samo ljudi koji nemaju nekog igračkog iskustva.

U VAR sobi su sudije, ali većina njih nije imala neku profesionalnu igračku karijeru i Casillas smatra da je to najveći problem. Vjeruje da bi u odlukama trebao savjete davati i neki bivši fudbaler.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

"Predlažem da VAR pored sudija koji analiziraju sporne situacije uključe i nekog bivšeg fudbalera. Mišljenje nekadašnjeg profesionalca ovog sporta može itekako pomoći u nekim teškim odlukama koje su već sada znale izazvati dosta kritika", poručio je Casillas.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi