Barcelona dobila pismo iz Gvineje i nikome nije jasno zašto su ga poslali baš njima

Moriba ponovo u centru pažnje

Barcelona dobila pismo iz Gvineje i nikome nije jasno zašto su ga poslali baš njima

E. Čaušević

Barcelona je prije nekoliko mjeseci ponudila novi ugovor Ilaixu Moribi, ali su ih šokirali zahtjevi ovog fudbalera.

Moriba je u drugom dijelu prošle sezone dobio šansu da debituje u prvoj ekipi Barcelone, te je s nekoliko dobih partija pokazao Ronaldu Koemanu da se radi o perspektivnom igraču.

Koeman je želio ove sezone ozbiljnije računati na ovog tinejdžera i činilo se da će biti u prvom plau. Međutim, sve se promijenilo kada je Moriba odbio da produži svoj ugovor.

Moriba je tražio znatno veću platu nego što mu je Barcelona ponudila, a u klubu su bili šokirali njegovim potraživanjem. Mnogi smatraju da su Moribin otac i agenti krivi za sve, ali nisu podlegli pritisku i odbili su mu dati novi ugovor koji on želi.

Na kraju su u Barceloni dodatno kaznili ovog igrača jer je on prebačen u juniorski tim s kojim trenira, ali mu je zabranjeno da igra utakmice. Također, Barcelona ga pokušava prodati do kraja prelaznog roka i za njega traže oko 20 miliona eura.

Ovaj veznjak je prije nekoliko dana još jednom šokirao javnost u Španiji. Njegov otac otkrio je da Moriba ne želi više da igra za Španiju i da mu je želja da u budućnosti nastupa za Gvineju.

No, mnogi smatraju da je ovaj potez donio jer želi karijeru nastaviti u Premiershipu i znatno lakše bi dobio radnu dozvolu na Otoku.

Zanimljivo je da je jučer na adresu Barcelone stiglo pismo iz Fudbalskog saveza Givneje u kojem su se zahvalili katalonskom klubu što je Moriba promijenio sportsko državljanstvo i pristao da igra za ovu zemlju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Čelnicima Barcelone uopšte nije jasno zašto su dobili ovo pismo jer nisu imali nikakve veze s promjenom Moribinog sportskog državljanstva iza kojeg očito stoje neki drugi razlozi.

Opis fotografije nije dostupan.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Halland
Nadam se da ovo nece utjecati na Miretov trasnfer,i da ce Mire uskoro naci odgovarajuci klub za sebe
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti