Zabio Barceloni nož u leđa, a sada mu se sve vraća i to duplo

Moriba napravio ogromnu grešku

Zabio Barceloni nož u leđa, a sada mu se sve vraća i to duplo

Endin Čaušević

Ilaix Moriba je pred kraj prošle sezone sve iznenadio odlukom da ne želi s Barcelonom produžiti ugovor.

Moriba je prošle sezone dobio šansu u prvom timu katalonskog kluba koju je itekako iskoristio, te je pokazao da se radi o zaista odličnom potencijalu.

Ove sezone trebao je biti jedan od igrača koji će činiti okosnicu katalonskog kluba u veznom redu, ali je ljetos sve šokirao odlukom kada je poručio da ne želi produžiti svoj ugovor.

Iako je bio svjestan loše finansijske situacije u klubu on je tražio ogroman novac za ostanak što na kraju Joan Laporta nije htio da odobri, te je odlučeno da je najbolje da Moriba napusti klub.

Barcelona je posljednjeg dana prelaznog roka uspjela da proda ovog 18-godišnjaka Leipzigu za 16 miliona eura što je bio odličan posao za njih.

Moriba je od Leipziga dobio dosta veću platu, ali mu se na kraju sve itekako obilo o glavu.

Naime, u dosadašnjem dijelu sezone odigrao je svega šest utakmica za njemački klub i na terenu je bio samo 100 minuta. Moriba je zbog toga pokazao veliko nezadovoljstvo i nakon samo pola godine želi da napusti Leipzig.

Njemački Bild objavio je danas da i Leipzig želi da se riješi Moribe jer su shvatili da je njegov dolazak bio promašaj, te ne žele u ekipi igrača koji se toliko žali što nema veću minutažu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Moriba je ove sezone mogao biti prvotimac u Barceloni, ali zbog pohlepe njegovog agenta na kraju je gotovo nestao sa fudbalske scene.

Također, Moriba je pored odlaska iz Barcelone sve šokirao odlukom da promijeni reprezentaciju. U omladinskim kategorijama igrao je za Španiju, ali je odlučio da u budućnosti nosi dres selekcije Gvineje.

Top Komentari

mosaljozemosaplavo
sta je to lose uradio i treba guliti vjestacke klubove a voliti svoju drzavu naciju iz koje dolazis
8 0
Bhf111
Pametan, da je argentinac ili holandjanin dala bi njemu barca vecu platu, ali posto je odbio spaniju, izabrao gvineju odmah je los
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi