Ilaix Moriba se nakon pola godine vraća u Španiju

Pregovori traju

Ilaix Moriba se nakon pola godine vraća u Španiju

E. Čaušević

Mladi veznjak Ilaix Moriba će nakon samo pola godine najvjerovatnije napustiti Leipzig.

Moriba je ljetos potpisao za Leipzig u koji je za 16 miliona eura stigao iz Barcelone, ali se nije previše naigrao u njemačkom klubu u prvom dijelu sezone.

Ovaj 19-godišnjak prošlog ljeta izazvao je dosta pažnje kada je sve iznenadio odlukom da s Barcom neće produžiti ugovor, a katalonski klub ga je nakon toga izbacio iz prvog tima i vratio u juniore.

Moriba je odlučio da na kraju napusti Barcu i ode u Leipzig što je bila iznenađujuća odluka s obzirom da je bilo jasno da će u katalonskom klubu imati dosta prostora za igru ako produži ugovor, ali to nije uradio.

Njegovi menadžeri su tražili od Joana Laporte ogroman novac za ostanak, a predsjednik Barcelone je to odmah odbio. Moriba je otišao u Leipzig, no ispostavilo se da to nije bila najbolja odluka.

U prvom dijelu sezone odigrao je svega šest mečeva i uveliko se špekuliše da će ga Leipzig poslati na posudbu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Fabrizio Romano objavio je večeras da Leipzig pregovara s Valencijom koja želi dovesti mladog veznjaka na posudbu do kraja ove sezone. Klubovi pregovaraju oko njegove plate, ali očekuje se da će Moriba na kraju doći na Mestallu.

Promo

Top Komentari

Klicko
@Malmi_Suomi drug izgleda miki30 ako ga se sjećaš banovan.Miki ako čitaš ovo vrati se BH braći jer te volimo.Volimo samo kao druga.No homo
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi