U Grčkoj s mnogo pažnje ispratili dolazak mladog bh. stručnjaka u Asteras

Vladimir Ilić karijeru nastavlja u Super ligi Grčke

U Grčkoj s mnogo pažnje ispratili dolazak mladog bh. stručnjaka u Asteras

A. Beganović

Mladi bosanskohercegovački stručnjak, Vladimir Ilić, koji je u protekle dvije i pol godine radio sjajan posao u Krupi, trenersku karijeru nastavlja u Grčku. Naime, 24-godišnji trener od naredne sezone će biti desna ruka šefa struke Asterasa, Milanu Rastavcu.

Prvostepena komisija za licenciranje nije izdala licencu za takmičenje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine prvaku Prve lige Republike Srspke, Krupi.

No, iz redova Krupe su najavili žalbu Drugostepenoj komisiji za licenciranje i u toku naredne sedmice trebalo bi biti poznato da li će se ekipa iz Kanjona Tijesno takmičiti u elitnom rangu.

Upravo je to pitanje na koje u ovom trenutku niko ne zna odgovor, pa tako ni čelnici Krupe, no jedno je sigurno - Krupu u narednoj sezoni s klupe neće predvoditi jedan od najtalentovanijih trenera sa naših prostora Vladimir Ilić.

Naime, dvije i pol godine sjajnog rada sa ekipom iz Kanjona Tijesno, odnosno osiguran ostanak u društvu naših najboljih klubova na zelenom terenu, te dvije titule prvaka Prve lige RS nisu ostale nezapažene, pa je mladi bosanskohertcegovački stručnjak dobio ponudu o kakvoj i mnogo iskusniji bosanskohercegovački treneri samo sanjaju.

Na vrata Krupe, odnosno pomenutog Ilića pokucao je član grčkog elitnog ranga, Asteras Tripolis i od naredne sezone Ilić će biti desna ruka šefu stručnog štaba ovog grškog tima Milanu Rastavcu.

Oglasi

Ilić je u sklopu svog trenerskog školovanja u Asterasu odradio "specijalizaciju" i u te dvije sedmice oduševio je nekadašnjeg trenera Vojvodine koji je odlučio da mu ponudi posao.

Velika je to stvar, kako za Krupu, tako i za Centar za edukaciju trenera Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, a grčki mediji su proteklih dana sa mnogo biranih riječi ispratili ovu informaciju.

Asterastripolisnews24 je najavio dolazak mladog bosanskohercegovačkog stručnjaka, a o njegovom trenerskom radu razgovarali su i sa nekadašnji fudbalerom Markom Mazalicom, koji je sarađivao sa Ilićem u stručnom štabu Krupe.

Mazalica je između ostalog istakao da je pored taktičkog znanja Ilićeva najbolja kvalifikacija i sjajna komunikacija sa igračima.

"Po mom mišljenju, njegova najbolja kvalifikacija pored taktičkog dijela je vrlo dobra komunikacija s igračima i rješavanje problema u svlačionici. Kao što znate, igrači koji ne igraju nisu zadovoljni, ali Ilić je uspio donijeti balans, tako da stalno radimo kao porodica, a istovremeno je uvijek visok nivo treninga", istakao je Mazalica, koji se potom osvrnuo na stil igre koji preferira mladi 24-godišnji bosanskohercegovački stručnjak.

Potražite više informacija na temu Super League:

"Što se tiče stila igre, on definitivno traži ofanzivni igru sa mnogo posjeda. U posljednje dvije godine promijenili smo tri formacije, ali 3-4-3 najviše voli. Veći dio utakmice igrali smo visoki pritisak, a ovisno o rezultatu znali smo i mijenajti sistem. Ako sprovede svoju ideju kao desna ruka šefa struke vjerujem da ćete gledati ofanzivni fudbal u Asterasu. Napravili ste odličan izbor, on je jedan od najtalentovanijih trenera u Bosni i Hercegovini".

Dodajmo na kraju da je Krupa sezonu iza nas okončala na prvom mjestu sa čak 85 osvojenih bodova. U 34 utakmice Ilićevi izabranici su ostvarili 27 pobjeda, četiri puta su remizirali dok su samo tri puta poraženi. Gol razlika 98:24 možda i najbolje govori o stilu igre koji preferira mladi bosanskohercegovački stručnjak.

Top Komentari

rabodimis
Svaka cast !
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi