Vladimir Ilić napušta Krupu i ide u Grčku, umjesto njega u Krupu dolazi dobro poznato ime

Promjene na klupi šampiona RS-a

Vladimir Ilić napušta Krupu i ide u Grčku, umjesto njega u Krupu dolazi dobro poznato ime

E. Škorić

Na vanrednoj konferenciji za medije, koja je održana danas, čelni ljudi Krupe otkrili su kako je klub juče posjetila Komisija za licenciranje i da Krupa do ponedjeljka mora dostaviti dodatnu dokumentaciju, a o sudbini Krupe će se odučivati u srijedu.

Krupa je prvak Prve lige Republike Srpske, ali još uvijek nije poznato hoće li igrati u najvišem rangu bh. nogometa u sezoni 2023/24.

U slučaju da Krupa ne dobije licencu za nastup u elitnom rangu bh. fudbala, propozicije Prve lige RS kažu da će drugoplasirana ekipa iz Prve lige RS - Zvijezda 09, igrati baraž protiv Leotara. Da su Trebinjci izgubili od Širokog u posljednjem kolu, ne bi bilo baraža. Ali, u Propozicijama takmičenja Premijer lige stoji da elitni rang napuštaju dva posljednjeplasirana kluba pa će biti zanimljivo vidjeti čija je "pika" i da li su Propozicije Premijer lige samo mrtvo slovo na papiru. 

I dok se čeka odluka, ovaj tim je ostao bez trenera Vladimira Ilića, koji odlazi u Grčku, a naknadno će biti objavljeno i ime kluba.

Mladi trener će od naredne sezone biti angažovan u jednom grčkom superligašu, kao trener u stručnom štabu.

Ilić je dva puta osvajao Prvu ligu RS sa Krupom, a uspio je ovaj tim ostaviti i u Premijer ligi dok se takmičio.

Novi šef struke u FK Krupa bi trebao biti Slobodan Starčević, koji je dobro poznat ljubiteljima nogometa u našoj zemlji. Upravo on je bio trener Krupe, a takođe je vodio banjalučki Borac, Rudar Prijedor, Tuzla City, Radnik Bijeljinu, dok je posljednji angažman imao kao selektor U21 reprezentacije BiH.

Na klupi Zmajića je sjedio 19 utakmica, od 6. marta 2020. do 13. juna 2022. godine.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Inače, prvenstvo u Republici Srpskoj nije gotovo, ovog vikenda igraju se utakmice posljednjeg kola, ali Krupa je već ranije osigurala prvo mjesto, pošto ima ogromnu prednost nad Zvijezdom.

Ona će posljednji meč za ovu sezonu odigrati na svom terenu kada će ugostiti Željezničar iz Banjaluke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije