FK Krupa bez licence za Premijer ligu BiH

Prvostepena komisija odlučila, ali postoji mogućnost žalbe

FK Krupa bez licence za Premijer ligu BiH

E. Škorić

Prvak Prve lige Republike Srpske, FK Krupa, ostao je bez licence za Premijer ligu.

Na današnjoj sjednici Prvostepene komisije NFSBiH za licenciranje klubova za nastup u Premijer ligi odlučeno je da FK Krupa ne ispunjava uslove za dobivanje iste.

Krupa ima pravo žalbe, a na Drugojstepenoj komisiji je da donese konačnu odluku o tome ko će iz Prve lige RS naredne sezone igrati u najvišem rangu našeg fudbala.

Šampion Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, ekipa GOŠK-a, dobila je licencu za učešće u Premijer ligi BiH.

Inače, Zvijezda 09 je bila iza Krupe na tabeli i ovaj tim vjeruje da će na kraju "upasti" u Premijer ligu umjesto Leotara, koji je uz FK Sloboda Tuzla ispao iz Premijer lige.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nova sezona kreće u drugoj polovini jula, a titulu brani mostarski Zrinjski, koji je ujedno i osvajač Kupa BiH.

Inače, Krupa je ostala bez mladog trenera Vladimira Ilića koji odlazi u Grčku, a kao njegov nasljednik spominje se Slobodan Starčević, koji je ipak spreman preuzeti tim samo ako bude jasno da će igrati u Premijer ligi, a za sada to nije slučaj.

Top Komentari

Miha123
Nista jos nije zvanicno ne znam kud letite da objavite nesto sto niste ni provjerili
0 0
papagaj
VICO imas li imalo obraza fukaro
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi