Krupa se pojačala, Ilić "kupovao" znanje u Grčkoj

U Asterasu na stažiranju

Krupa se pojačala, Ilić "kupovao" znanje u Grčkoj

A. Beganović

Aktuelni lider Prve lige Republike Srpske, FK Krupa, počeo je sklapati ekipu za drugi dio sezone u kojem će pokušati ostati na čelu tabele.

Iako Krupi prije početka sezone niko od fudbalskih stručnjaka nije davao prevelike izglede u borbi za sami vrh, izabranici mladog stručnjaka Vladimira Ilića, su sjajnim partijama nadmašili sva očekivanja i na odmor su zasluženo otišli sa vrha prvoligaške tabele.

I dok su igrači na odmoru, vrijedna Uprava kluba radi na sklapanju igračkog kadra za drugi dio sezone, a prije Nove godine dogovorena su i prva pojačanja. Naime, sa Krupom su ugovore potpisali Dimitrije Tvrdišić, lijevi bek koji je stigao iz zvorničke Drine, te Srđan Mrzić, krilni napadač koji je stigao iz Slobode iz Mrkonjić Grada.

A, nije samo Uprava kluba ta koja još uvijek nije na odmoru, odnosno i svoje "slobodne dane" za sticanje novih trenerskih vještina iskoristio je i mladi šef struke Vladimir Ilić.

On je početkom decembrau sklopu "školovanja" za UEFA PROFI licencu odradio obavezno stažiranje u grčkom Asterasu. Boravio je Ilić u Grčkoj 15 dana, upijao je znanje i tako je napravio još jedan važan korak ka dobijanju UEFA PROFI licence.

"Sjajno iskustvo. Boravio sam u Grčkoj 15 dana, pratio treninge, upijao znanje što se kaže. Pogledao sam i dva prvenstvena meča, Asteras je klub koji je konstantno u sredini tabele, no uslovi za rad, trening centar, sve je na vrhunskom nivou. Trener je Milan Rastavac i ovim putem mu se želim zahvaliti", rekao je Ilić za SportSport.ba:

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

"Što se tiče neke razlike mogu reći da su napredniji s obzirom na broj trenera i ljudi koji rade u klubu. Mnogo se pažnje poklanja statističkim parametrima i analizama, kako pojedinačnim tako i kolektivnim. Tu su sigurno korak ispred nas. Naravno, i mi imamo kvalitet, ali moramo cijeniti sebe i svoj rad. Ako mi ne budemo cijenili, neće nas niko cijeniti. Oni jako cijene sebe i zato su tu gdje jesu. Što se tiče liga, grčka liga je ispred, imaju nekoliko vrhunskih klubova, ali siguran sam da imamo igrača koji bi sutra mogli igrati u tim klubovima", dodao je mladi trener Krupe, koji se na kraju zahvalio grčkom klubu i trenerima.

"Veliko hvala svim ljudima u Asterasu, a pogotovo Rastavcu. Nakon položenih ispita za A licencu mnogo mi je značilo da omdah krenem sa stažiranjem. Planiram posjetiti još pet-šest evropskih klubova kako bih stekao što više znanja, a i odmah se 'baciti' na polaganje za PROFI licencu",

Top Komentari

2323
Niko kao ovi Ilici...pametni kao .. ..........
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi