Ilić: Sve ćemo učiniti da donesemo titulu u Gabelu

Čelnik čovjek NK GOŠK veoma jasan

Ilić: Sve ćemo učiniti da donesemo titulu u Gabelu

Samir Mlaćo

Nogometaši GOŠK-a vode veliku bitku za prvo mjesto i plasman u Premijer ligu BiH.

Gabeljani će u nedjelju na svom stadionu ugostiti Radnički iz Lukavca.

GOŠK je trenutno drugoplasirana momčad Prve lige Federacije BiH, a "alfa i omega" tog kluba Lujo Ilić vjeruje da će GOŠK naredne sezone biti član najvišeg ranga bh. fudbala.

"Mi igramo daleko najljepši nogomet, ali mislim da trebamo potražiti negdje lijek za skidanje uroka. Puno promašujemo. Stvarno sreće nemamo, evo i utakmicu u Gračanici smo mogli riješiti u prvih pola sata, ali nismo uspjeli pogoditi, pa smo na kraju bili zadovoljni i bodom. Kažem, igramo u polju najljepši nogomet, ali golove teško dajemo. Nadam se da će nam se sreća vratiti u završnici", kazao je Ilić za večernji.ba.

Pet kola je do kraja u Prvoj ligi Federacije, a mnogi GOŠK vide kao glavnog kandidata za prvo mjesto u neizvjesnoj završnici.

"Ja mislim i uvjeren sam, da smo mi i visočka Bosna najozbiljniji kandidati, a isto tako smatram da GOŠK može dobiti svih pet utakmica do kraja. Zašto, jer imamo najbolju ekipu, najbolje trenere i najbolju upravu. Treba nam jedan kiks Bosne, kući ili na strani i eto nas na vrhu. Imamo i bolji međusobni skor. Nama je cilj prvo mjesto i ništa nas drugo ne interesira. Mnogi su sumnjali u nas, ali su se prevarili. GOŠK se ne smije otpisati! Sve ćemo učiniti da donesemo titulu u Gabelu i tako ispunimo san našeg pokojnog predsjednika Pere Pavlovića i po drugi puta se plasiramo u Premier ligu", jasan je Ilić.

Nedavno je osam klubova Prve lige Federacije BiH održalo sastanak na kojem su zatražili promjene od Saveza, te regularnije takmičenje. Na sastanku su bili i predstavnici NK GOŠK.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Gdje god imamo normalno i regularno suđenje GOŠK ne može izgubiti. Nitko nas ne može dobiti ni kući ni na strani uz regularne uvjete. Ja sam za to da bolji pobjedi, a ne da se pravi lakrdija od nogometa, koja tjera gledatelje. To treba spriječiti, zato smo i podigli glas. Mi smo kući izgubili od Sloge i Bratstva, nitko nije rekao riječ, bili bolji ili spretniji i pobijedili, ali takve uvjete tražimo i mi na strani. Neka bude sve po propisima", dodao je na kraju razgovora Lujo Ilić, čelnik čovjek NK GOŠK Gabela.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi