Radnički bolji od Zvijezde, GOŠK-u bod u Gračanici

Prva liga FBiH

Radnički bolji od Zvijezde, GOŠK-u bod u Gračanici

E. Škorić

U komšijskom derbiju Radnički je u Lukavcu ugostio Zvijezdu, te ju je savladao rezultatom 2:1.

Zvijezda igra toplo-hladno i uglavnom gostujuće utakmice u posljednje vrijeme neslavno završava, pa je i u Lukavcu tim iz Gradačca poražen. 

Radnički je današnjom pobjeodm zadržao šanse da se spasi ispadanja, dok je Zvijezda ostala s 37 bodova i još uvijek nije ugrožen njen status.

Hasmir Salihović i Mirnes Salihović bili su strijelci u pobjedi Radničkog, koji u narednom kolu gostuje GOŠK-u, dok će Zvijezda ugostiti kakanjski Rudar. Jedini gol za goste iz Gradačca postigao je u nastavku Glišić s bijele tačke.

Bratstvo i GOŠK odigrali su 1:1. Gosti iz Gabele prvi su zaprijetili preko Mirsada Ramića, ali je on pucao preko gola domaćih. U 20. minuti opet je Ramić u šansi, ali brani Divković njegov udarac.

U 36. minuti, nakon propuštenih šansi gostiju, domaćin dolazi do gola, a stijelac je bio Mulahusejnović. 

Tek 20 minuta prije kraja utakmice GOŠK uspijeva doći do gola, kada je Nedim Mekić matirao domaćeg golmana za konačnih 1:1.

Bratstvo - GOŠK 1:1 

Bratstvo: Divković, Hasić, Puturalić, Šuša, Jaganjac, Vehabović, Kahrimanović, Kuduzović, Mujkić, Mulahusejnović, Ikanović. 

GOŠK: Sušac, Čolić, Bošnjak, Ereiz, Odak, Mišić, Mekić, Đajić, Ramić, Senić, Dodig.

Radnički - Zvijezda 2:1

FK Radnički Lukavac: Šabić, Udovičić, Ad.Kasumović, Mahovkić, Al. Kasumović, H.Salihović, Kuduzović, Stjepanović, Kalajanović, Dautović, M.Salihović. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Zvijezda: Koljak, Doljančić, Cvijanović, Brčkalić, Hasanbašić, Devedžić, Petrić, Damjanović, Hevešević, Glišić, Mujagić.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi