Ovog čovjeka će u zagrebačkom Dinamu dugo pamtiti

Ponovo je našao recept za Modre

Ovog čovjeka će u zagrebačkom Dinamu dugo pamtiti

Edmir Škorić

Ilir Daja očigledno je čovjek koji se specijalizirao za rušenje Dinama. Dva puta im je priredio "pakao".

Skenderbeu se prije šest godina po drugi put plasirao u grupe Evropske lige, a čelnik crveno-bijelih bio je Ilir Daja.

Albanski fudbalski strateg osmislio je pravi plan da eliminiše klub sa velikom historijom iza sebe, kao što je Dinamo Zagreb.

Iako su razlike između dva kluba bile očigledne, on je iz oba susreta sa hrvatskim velikanom izašao neporažen. Remi 1:1 u Zagrebu i 0:0 u Albaniji bili su dovoljni da Skenderbau da se plasira u grupnu fazu budući da je tada još na snazi bilo pravilo gola u gostima.

Sada, šest godina kasnije, Ilir Daja je opet pronašao lijek za Dinamo. Ovaj put u grupnoj fazi Konferencijske lige i kao trener kosovskog prvaka, ekipe Ballkani.

Oglasi

Iako je prvak Hrvatske došao kao favorit u Prištinu, na kraju je poražen sa 2:0. Daja je ovaj put uspio da pobijedi Modre i ima jako dobar skor sa favorizovanim rivalom iz Zagreba.

Očito je da će ovog čovjeka dugo pamtiti na Maksimiru, ostaje da se vidi hoće li mu se osvetiti u Zagrebu kada Ballkani bude gostovao Dinamu.

Ballkani ima tri boda, ali u mečevima protiv kazahstanske Astane imat će dobru priliku da zadrži jednu od prve dvije pozicije i da se plasira u nokaut fazu evropskih takmičenja.

Unatoč porazu od Plzena u prvom kolu, pobjeda nad Dinamom itekako im daje dobre šanse, ali još uvijek su daleko od tog sna.

Dinamo će i dalje ostati jedan od favorita grupe uz Plzen, ali morat će mnogo toga popraviti u igri. Odlaskom ključnih igrača Dinamo je puno toga izgubio, a Sergej Jakirović za sada ne pronalazi način da nadoknadi te gubitke.

Uostalom, bivši trener Zrinjskog nije više siguran hoće li ostati na klupi Dinama.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Ne znam je li za mene ovo zadnja utakmica. Kad prespavam ću donijeti odluku jer smatram da sam i ja odgovoran za ovo. Najgore je kad govoriš da te netko buši, ali kad izađeš na teren, onda se moraš zapitati zašto se to događa. Ovo je za mene najteži poraz. Ovo nema veze s vezom, ovo je bruka. Nezamislivo je ovo za mene", rekao je Jakirović večeras.

"Prespavat ću i donijeti odluku. Vidjet ćemo šta će se sutra dogoditi", poručio je nekadašnji bh. reprezentativac.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
jakirovic je dobar trener,ali nije dorastao Dinamu.Covjek bez karaktera,prvo je ostavio Susjede gdje je ostavio dobar temelj,zatim i Rijeku koju je dobro poslozio,ali za neki daljni iskorak tipa Dinama nije i sigurno mu je pedala vrlo brzo
1 1
FahrudinKonjHodzic
ilir daja otkino him jaja
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti