Jakirović se izvinjavao, pa priznao: "Ovo je bruka, moj najteži poraz u karijeri"
Foto: Paun Paunovic / CROPIX

Modri poraženi na Kosovu

Jakirović se izvinjavao, pa priznao: "Ovo je bruka, moj najteži poraz u karijeri"

Edmir Škorić

Fudbaleri Dinama doživjeli su na Kosovu jedan od najtežih evropskih poraza, pošto su u 2. kolu Konferencijske lige sa 2:0 poraženi od ekipe Ballkani.

Šokantan je to poraz Dinama u Prištini, nakon što je u prvom kolu hrvatski prvak demolirao Astanu sa 5:1. Za prvaka Kosova golove su dali Almir Kryeziu u 44. i Walid Hamidi u 83. minuti.

Trener Dinama Sergej Jakirović tvrdi da je ovo bio njegov najteži poraz u karijeri.

"Zaslužen poraz. Ispričavam se cijeloj Hrvatskoj i navijačima. Preuzimam odgovornost. Imali smo to što imamo, probali smo izvući maksimum. Oni su bili puno bolji od nas. Ono što sam ja htio da radimo, radili su oni nama. Ovo mi je najteži poraz u karijeri. Bruka, to treba priznati. Vidjet ćemo što nosi sutrašnji dan", kazao je Jakirović.

"Željeli smo i mi pobijediti, no možda to nije bilo dovoljno. Odnosno, očito nije bilo dovoljno. Puno se igrača treba zamisliti. Treba se baciti na glavu, nikome nije zabranjeno driblati, dodavati... Bio bih lud kada bih to zabranio svojim igračima. Primili smo vrlo jeftin pogodak. Koliko smo god radili i analizirali, dogodilo se. Možemo do sutra pričati. Vrijeme je za neke druge igrače", dodao je.

Oglasi

"Nedostajao je dobar ubačaj, morali smo ići puno oštrije. Probali smo sa zamjenama, opteretiti ih, ali onda smo dobili drugi gol. Istra za tri dana i onda stanka? Treba prvo vidjeti što će se dogoditi sutra", istakao je trener Sergej Jakirović.

Da li je ovo za Jakirovića zadnja utakmica?

"Ne znam je li za mene ovo zadnja utakmica. Kad prespavam ću donijeti odluku jer smatram da sam i ja odgovoran za ovo. Najgore je kad govoriš da te neko buši, ali kad izađeš na teren onda se moraš zapitati zašto se to događa. Ovo je za mene najteži poraz. Ovo nema veze s vezom, ovo je bruka. Nezamislivo je ovo za mene".

U grupi C Viktoria Plzen je na vrhu sa šest bodova, Ballkani i Dinamo imaju po tri, a Astana je i dalje bez bodova jer je danas poražena od Plzena kod kuće.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Dinamo će krajem oktobra ugostiti Plzen u 3. kolu Konferencijske lige i to će biti jako važna utakmica za Modre, ali je pitanje hoće li tada na klupi biti Jakirović.

Bivši trener Zrinjskog nedavno je šokirao sve u Rijeci kada je iznenada odlučio preuzeti Dinamo, a za sada mu ne ide baš najbolje na klupi najtrofejnijeg klupa u Hrvatskoj.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

A sto bi se ti ispricavo cijeloj Hrvatskoj kao evo naprimjer Dalmaciji
2 0
Mujci
Visoko si poletio "strucnjace"
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi