U Barceloni zbog ramazana izgubili strpljenje sa jednim igračem!

Nikako da se oporavi

U Barceloni zbog ramazana izgubili strpljenje sa jednim igračem!

Admin Čaušević

Barcelona još uvijek nije osvojila titulu prvaka Španije, ali je jako blizu tome. Iako finiš sezone dočekuju relativno spokojno jedan fudbaler Kataloncima zadaje glavobolju i to zbog ramazana.

Ousmane Dembele se povrijedio krajem januara na gostovanju u Gironi. Stradao je kvadriceps lijeve noge i očekivalo se da Francuz pauzira minimalno tri sedmice.

Ipak, tri sedmice se odužilo u tri mjeseca pa tako Xavi na jednog od boljih igrača ove sezone nije mogao računati u ključnim mečevima kako u Kupu kralja(elminacija od Reala) te u Europa ligi(eliminacija od Manchester Uniteda).

Katalonski mediji danas donose razloge zašto na Nou Campu polako gube strpljenje sa Dembelom jer proces oporavka ide poprilično sporo.

U medicinskom timu Barce su se odlučili za konzervativno liječenje umjesto operacije te proces liječenja ide daleko sporije nego što se to očekivalo.

Drugi problem je Dembelov dobroljni post pa tako ovaj 25-godišnjak jutarnje vježbe u teretani obavlja bez hidratacije.

Oglasi

Barcelona je dala jasne gastronomske smjernice Dembelu koje su prilagođene njegovom rasporedu treninga, ali oporavk ne ide kako se planiralo.

Sada su u Barceloni odlučili da sačekaju kraj ramazana koji se završava 21. aprila te smatraju da će jedna sedmica treniranja uz normalne obroke biti dovoljno da se Francuz oporavi.

Ipak, na Nou Campu izgleda gube strpljenje jer se oporavak poprilično odužio, ali kako su odlučili da izbjegnu operaciju sada nemaju izbora nego čekati da vrijeme učini svoje i da se povreda izliječi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dolaskom Xavija na klupu Dembele se preporodio, do povrede je bio zaista fantastičan sa osam golova i sedam asistencija u svim takmičenjima.

Uspio se i vratiti u reprezentaciju Francuske i sjajno je igrao na Mundijalu gdje su Trikolori došli do finala. Ipak, početak 2023. godine za njega je sada za zaborav.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi