Sprema se velika pljačka: Ovaj čovjek će Barcelonu da zavije u crno!

Kontorliše čak sedmoricu igrača

Sprema se velika pljačka: Ovaj čovjek će Barcelonu da zavije u crno!

Admin Čaušević

Najmoćniji fudblaski agent se sprema za nekoliko velikih poslova tokom ljetnog perioda. Pod njegovom kontrolom je dobar dio svlačionice Barcelone i to je ono što brine sve na Nou Campu.

Jorge Mendes je u posljednjih 20-ak godina realizovao niz ogromnih transfera. Fudbalskom svijetu je poznat kao menadžer Cristiana Ronalda kojeg se Portugalac riješio prije nekoliko mjeseci.

Odličan odnos koji je trajao duže od decenije je okončan na ružan način i to nakon što Mendes Ronaldu nije uspio pronaći angažman u nekom evropskom velikanu, pa je bivši osvajač Zlatne lopte završio u Al Nassru.

Ipak, Mendes je svjestan da Ronaldovo vrijeme prolazi te se već sada okrenuo drugim igračima, a među njima je čak sedam fudbalera Barcelone.

Poznati menadžer je već počeo da upravlja karijerom Ansua Fatija kojeg je ranije vodio Rodrigo Messi, a sada je u preuzeo kontrolu nad karijerom Laminea Yamala od Ivana De la Pene.

U omladinskom pogonu Barcelone se nalazi još pet igrača koje zastupa Mendes i to je ono što najviše brine Katalonce pošto je ovaj menadžer poznat kao tvrd pregovarač.

Oglasi

Alejandro Balde još nije produžio saradnju, dok je pitanje šta će biti sa Nicom Gonzaleom nakon njegovog povratka iz Valencije sa posudbe.

Mendesova menadžerska agencija koja je osnovana još 1996. godine zastupa još neke od omladinaca Barce kao što su Inaki Pena i Abde Ezzalzouli. U januaru se pobrinuo da sa Kataloncima ugovor do 2025. godine potpiše Angel Alarcon.

Mendes od ranije ima sjajne odnose sa Kataloncima, tako je još 2003. godine na Nou Camp doveo RAfu Marqueza i Ricarda Quaresmu, a godinu kasnije i Deca.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, s vremeno se promijenio fudbal, ali i pravila na fudbalskoj pijaci pa je utjecaj menadžera moćniji nego ikad i to je ono što brine Katalonce.

Svjesni da Mendes zahvaljujući svojim vezama i kontaktima može prodati igrača praktično gdje želi u Barceloni su svjesni da bi ih ovaj 57-godišnjak mogao zaviti u crno svojim zahtjevima.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Najlakše je po sirotinji udarat :-( Neka, neka. Staće barca opet na noge, oho vam se kad opet skupe para za sudije.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi