Besplatnog Gundogana odbili uz riječi da su "dobro popunjeni", navijači su u šoku

Bayern ga ne želi

Besplatnog Gundogana odbili uz riječi da su "dobro popunjeni", navijači su u šoku

Edmir Škorić

Veznjak Manchester Cityja Ilkay Gundogan mogao bi ovog ljeta napustiti klub, a sve se više spominju timovi u kojima bi mogao nastaviti karijeru.

Gundogan je imao uspješnu sezonu sa Manchester Cityjem, ali kao slobodan igrač namjerava da promijeni sredinu na ljeto.

Prema TalkSportu, Gundogan je privučen idejom o prelasku u redove novog španskog prvaka Barcelone.

Nijemac se pridružio Cityju u ljeto 2016. iz bundesligaške ekipe Borussije Dortmund za naknadu od 21 milion funti, a povratak u Njemačku talkođer se nameće kao jedna opcija.

Navodno su Gundogana njegovi predstavnici ponudili Bayernu, ali njemački velikan mu je zatvorio vrata. Razlog? Naveli su da imaju previše igrača na toj poziciji.

Navijači su razočarani tom informacijom jer smatraju da klub uopšte nema adekvatne igrače na toj poziciji i da bi besplatni Gundogan bio savršen za novu sezonu.

Oglasi

"Tip igra svaku utakmicu pod Pepom od 2016. i jedan je od njihovih najboljih igrača i bio je njihov najbolji strijelac prošle sezone, a Pep ga naziva jednim od najboljih igrača koje je ikad trenirao... Zašto ne, još je besplatan i bio bi nadogradnja u odnosu na Goretzku", napisao je jedan navijač Bayerna na Twitteru.

Ove sezone, veznjak je do sada postigao osam ligaških golova i dodavši pet asistencija, te je imao važnu ulogu u plasmanu u finale Lige prvaka i pomalo je nelogično da ga se City tek tako lako odriče.

Istovremeno, Barcelona bi htjela da ga dovede i radit će na tome, dok Bayern smatra da ima dobro popunjen taj dio. U Bavarskoj očekuju i dolazak Konrada Laimera na kraju sezone iz Leipziga, a on također igra na toj poziciji.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

On je u Leipzigu od 2017. godine, a do sada je odigrao 167 utakmica uz 11 golova i 18 asistencija. U Minhenu će se pridružiti bivšim saigračima Marcelu Sabitzeru i Dayotu Upamecanu, koji su u ljeto 2021. godine stigli u Bayern, naravno u slučaju da se Sabitzer vrati sa posudbe iz Manchester Uniteda.

Čelnici Bayerna trpe mnogo kritika zbog svojih poteza posljednjih mjeseci, a svakako i odbijanje Gundogana neće im ići u prilog.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaDaj
“ i pomalo je nelogično da ga se City tek tako lako odriče.” ponavljam se kao papagaj “city ne zadržaje igrače koji izjave da žele da idu”
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti