Od heroja do omraženog lika: Sadio Mane spreman za izdaju kakva se ne pamti u 21. stoljeću!

Nazire se veliki transfer

Od heroja do omraženog lika: Sadio Mane spreman za izdaju kakva se ne pamti u 21. stoljeću!

A. Čaušević

Sadio Mane je spreman za transfer koji će definitivno uzdrmati fudbalsku Evropu i predstavljat će izdaju kakva do sada nije viđena u 21. stoljeću uzimajući u obzir rivalstvo između klubova. 

Mane je višak u Bayernu. Thomas Tuchel ga ne želi više u timu pa je Senegalac primoran da napusti Bavarsku nakon samo jedne sezone.

Iz Engleske u srijedu stiže pomalo nevjerovatna vijest o mogućem transferu Manea tokom ljetnog prijelaznog roka koji bi definitivno predstavljao veleizdaju.

Naime, sigurno jedan od najboljih napadača svijeta je spreman da potpiše za manje ni više nego Manchester United, najvećeg rivala Liverpoola, kluba u kojem je Mane stekao svjetsku slavu.

Njemački Sky Sport je već izvjestio da će Bayern prodati strijelca 12 golova ove sezone i to nakon poprilično turbulentnog perioda u Minhenu.

U Bayernu su odlučili da se Manea riješe nakon incidenta poslije prvog meča četvrtfinala Lige prvaka sa Manchester Cityjem kada je udario Leroya Sanea.

Oglasi

Nakon odrađene suspenzije i rekordne kazne od 300.000 eura Mane je vraćen u tim, ali se stav rukovodstva Bayerna i stručnog štaba nije promijenio i traži se klub koji će ga kupiti.

Samo su klubovi iz Premiershipa spremni ponuditi Senegalcu 20-ak miliona eura po sezonu, a među njima je i Manchester United.

Mane je 2016. godine bio blizu potpisa za Manchester United kada je izabrao Liverpool gdje je stekao svjetsku slavu te postao kandidat za osvajanje Zlatne lopte.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sjajni ofanzivac je heroj Anfielda i omiljen kod svih igrača, pa ostaje pitanje kako će se prema njemu postaviti pristalice Redsa u slučaju transfera među Crvene đavole.

Drugi klub zainteresovan za Manea je Newcastle United koji je blizu plasmana u Ligu prvaka te je sposoban ponuditi 31-godišnjaku ogromnu platu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi