Nazvao je Flicka na telefon i tražio da ga ne stavlja na spisak, a onda je rekao razlog

Bez Gundogana u martovskim mečevima Njemačke

Nazvao je Flicka na telefon i tražio da ga ne stavlja na spisak, a onda je rekao razlog

Endin Čaušević

Selektor Njemačke, Hansi Flick, iznenadio je tamošnju javnost jer je priznao da neće zvati Thomasa Mullera na naredna dva okupljanja, a sada je jasno da zvijezda Bayerna neće biti jedina koja će imati takvu sudbinu.

Muller se nakon Svjetskog prvenstva htio oprostiti od reprezentacije Njemačke, ali Flick ga je uspio nagovoriti da se predomisli.

Zbog toga i jesu svi u šoku što je njemački selektor odlučio da Mullera neće zvati u reprezentaciju na naredna dva okupljanja, ali je poručio da to ne znači da je otpisan i da neće biti u rosteru za Evropsko prvenstvo.

"Pričao sam s Thomasom i saopštio mu da ga neću zvati za mečeve u martu i junu. No, to ne znači da je njegova karijera u reprezentaciji završena i da neće imati mjesto u ekipi na Evropskom prvenstvu", rekao je Flick.

Međutim, Muller nije jedini koji će izostati sa spiska reprezentacije Njemačke za martovske prijateljske utakmice protiv Perua i Belgije.

Oglasi

Selektor Njemačke potvrdio je da na spisku neće biti ni iskusnog veznjaka Ilkayja Gundogana i mnogi su pomislili da bi i on mogao završiti reprezentativnu karijeru, ali Flick je objasnio zašto igrača Manchester Cityja ovaj put nema na spisku.

Flick je otkrio da Gundogan i njegova supruga čekaju prvo dijete i da se ona treba poroditi krajem mjeseca, te da je on zatražio da ne bude na spisku za martovske utakmice što je selektor Njemačke odlučio da ispoštuje.

Gundogan i Flick su se čuli putem telefonskog poziva i ovaj veznjak je objasnio selektoru Njemačke da želi biti uz svoju suprugu tokom poroda, a on mu je poručio da se ne brine i da neće biti na spisku.

Njemački mediji potvrdili su da s Gundoganom ne postoji nikakav problem kako se činilo u prvi mah i da se na spisku ne nalazi iz privatnih razloga.

Također, Gundogan je poručio Flicku da već u junu ponovo može računati na njega i da nema namjeru da se oprašta od reprezentacije Njemačke kako su to saopštili pojedini tamošnji mediji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi