Ima jako čudan način izvođenja penala i inače je jako uspješan, ali se sada obrukao
Martinez je inače poznat kao hladnokrvni izvođač penala

Ovaj put mu nije prošlo

Ima jako čudan način izvođenja penala i inače je jako uspješan, ali se sada obrukao

S. Pašalić

Atlanta United je jučer u utakmici MLS lige na svom terenu savladala DC United sa 2:0.

Domaći su tek pred kraj meča stigli do pobjede kada je prvo u 89. minuti Gonzalo Martinez pogodio za 1:0, a zatim je i Josef Martinez u 92. minuti postigao gol za konačnih 2:0.

Ipak, napadač Atlante je vrlo lako mogao biti tragičar s obzirom da je u 73. minuti promašio penal, a zbog načina na koji ga je promašio je vrlo brzo postao hit na internetu.

Naime, Josef Martinez ima specifičan način izvođenja penala u kojem se zaleti prema lopti, promijeni ritam i zatim malo prije šuta skoči i u doskoku udari loptu.

Inače je dosta uspješan u izvođenju sa ovom tehnikom, ali se ovaj put obrukao. Martinez je od 2017. godine u MLs-u kada je za 4.5 miliona eura stigao iz Torina, a trenutno mu jako dobro ide i sa 16 postignutih golova dijeli drugo mjesto na listi strijelaca sa Zlatanom Ibrahimovićem.

Top Komentari

Chupy
Penal je trebalo ponoviti. Kada je "opalio" po lopti, dva protivnicka igraca su vec bila minimalno dva metra u sesnaestercu.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi