Ima spreja, ali nema logike: Moura "urazumio" sudiju Tierneyja
Foto: Screenshot

Brazilac se morao nasmijati na potez arbitra

Ima spreja, ali nema logike: Moura "urazumio" sudiju Tierneyja

Nakon 2:2 u prvom duelu osmine finala FA Kupa Tottenham i Rochdale su sinoć odigrali ponovljeni susret na Wembleyju. Pijetlovi su slavili sa uvjerljivih 6:1 i prošli u četvrtfinale takmičenja.

Osim fudbalera i glavni sudac Paul Tierney je sinoć nekoliko puta bio u centru pažnje. U prvom poluvremenu je viđena prava zbrka sa VAR-om, a zatim je Tierney odlučio poništiti gol Son Heung-Mina sa bijele tačke, jer je fudbaler Tottenhama zastao prilikom zaleta.

Ipak, njegov "najslavniji" trenutak se desio u 71. minuti susreta. Naime, Tierney je dosudio slobodan udarac za Tottenham na oko 25 matara od gola Rochdalea, a potom je želio i sprejom, koji ostavlja trag bijele boje, označiti mjesto sa kojeg treba izvesti prekid.

Ništa čudno, sve je Tierney želio odraditi po pravilima, ali je travnjak na Wembleyju već bio gotovo potpuno prekriven snijegom, pa njegov sprej ne bi imao nikakvog efekta.

Fudbaler Tottenhama Lucas Moura koji se nalazio u blizini nije mogao, a da se ne nasmije kada je vidio šta je naumio Tierney. Nakon kratke konverzacije sa Mourom i sam sudija je zaključio da ne bi bilo logično upotrijebiti sprej, pa je i odustao od toga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi