"Imajući u vidu epidemiološku situaciju tek od 1. jula moguć nastavak fudbalskih aktivnosti u RS"

Poruka iz Ministarstva zdravlja RS

"Imajući u vidu epidemiološku situaciju tek od 1. jula moguć nastavak fudbalskih aktivnosti u RS"

Teme:

Još uvijek se ne zna sudbina fudbalske sezone 2019/2020 u Bosni i Hercegovini.

Kao što svi znaju, fudbalska takmičenja u našoj zemlji su zbog globalne pandemije novog koronavirusa prekinuta još polovinom marta.

Sada se pokušavaju pronaći rješenja za nastavak sezone, klubovi su uglavnom za tu opciju, ali puno toga zavisi od odluka kriznih štabova, zdravstva, državnih i entitetskih vlasti itd.

Prekinuta je i sezona Prve lige RS i nižih liga u ovom bh. entitetu, a FSRS danas saopštava da je "u cilju blagovremenog informisanja i zauzimanja stavova, te priprema za nastavak fudbalskih takmičenja na sivm nivoima u stalnom kontaktu sa Štabom za vanredne situacije Republike Srpske kao i sa nadležnim ministarstvima".

FSRS je poslao i upit o mogućem nastavku prvenstva na adresu Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS.

Fudbalski savez Republike Srpske saopštava da je iz pomenutog ministarstva stigao odgovor "da bi uzimajući u obzir epidemiološku situaciju tek od 1. jula tekuće godine moglo biti razmatrano popuštanje mjera po ovom pitanju".

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Dalje, FSRS ističe da će u narednim danima biti održan niz sastanak sa nadležnim državnim organima i unutar IO saveza na kojima će biti donesene konačne odluke po pitanju fudbala i mogućeg nastavka sezone 2019/2020.

Top Komentari

Zagor
Nema veze, Zelji dodjelit titulu, ipak su drugi... lp
4 3
Plavi21
Kakvi su jadnici navijači Sarajeva. Kakva je ovo "titula" u najavi...
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi