"Imali smo u klubu WhatsApp grupu s imenom 'transfer tržište'"

Bernardo Silva otkriva

"Imali smo u klubu WhatsApp grupu s imenom 'transfer tržište'"

E. Škorić

Portugalski reprezentativac Bernardo Silva sada je jedan od glavnih igrača Manchester Cityja.

Silva je rođen u Lisabonu, a ljubav prema nogometu pomogla mu je da se odluči za odlazak u akadamiju Benfice kada je imao samo sedam godina, ali sve to imalo je i svoje 'mračnije' strane.

"Ja sam navijač Benfice, ali moja mama i njena strana podržavaju Sporting Lisabon, a porodica moga oca je uz Benficu. Benfica je najbolji klub u Portugalu i tamo sam proveo 12 godina", kazao je Silva.

"Kad sam navršio sedam godina, djed i mama su platili dvomjesečni boravak u akademiji Benfice kao rođendanski poklon. Nakon ta dva mjeseca nisam morao plaćati jer sam izabran za višu razinu. Djed je bio veliki navijač Sportinga, ali i pored toga je, svjestan da volim Benficu, odlučio da me dovede u Benficu i hvala mu na tome".

Imao je i svog idola...

"Kada sam imao oko 15 godina, Rui Costa je igrao posljednju utakmicu, a ja sam donosio lopte. Igrao je na mojoj poziciji i bio mi je velika inspiracija i veliki idol".

Iz Benfice je otišao u Monaco.

"Moj san od sedam do 19 godina uvijek je bio igrati za prvu momčad Benfice. Kad sam stigao u prvi tim, počeo sam primjećivati da ne računaju na mene i da sam premješten na lijevog beka".

Najveći uspjeh?

"Utrka za naslov s Liverpoolom prošle sezone bila je vrlo teška, ali u mojoj kratkoj karijeri to je vjerojatno bio moj drugi najbolji uspjeh, jer je pobjeda u ligi s Monakom [2017.] protiv Paris St-Germaina bila još veća. Jaz je ogroman i to se događa samo svakih 20 godina. Prošle godine bila je posebna sezona Premier lige, ali je ta godina u Monaku bila luda".

Famozna WhatsApp grupa u Monacu?

"Imali smo tada WhatsApp grupu u Monacu, a naslov je bio "transfer tržište" jer smo znali da će Monaco koji igra u Ligi prvaka pobuditi interes drugih klubova."

Potražite više informacija na temu Premier league:

U Manchester je stigao u ružičastim gaćama.

"Ljudi kažu da u Manchesteru uvijek pada kiša, ali nisam im vjerovao, pa sam stigao u ružičastim kupaćim gaćicama ravno s Ibize. Bilo je tako hladno u julu kad sam stigao i pomislio sam: "Je li tako cijelu godinu?" Navikao sam se, ali dolazim iz Portugala gdje je vrijeme jako dobro, baš kao i u Monacu. U Manchesteru imate nekoliko sedmiac sunca, ali igrati nogomet je mnogo bolje. Možete puno da trčite, a niste umorni jer nije vruće".

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi