"Imam osjećaj da žele zastrašiti sudije koje sude naše mečeve"

Boris Stanišić bez dlake na jeziku

"Imam osjećaj da žele zastrašiti sudije koje sude naše mečeve"

A. Beganović

Mnogo uzbuđenja očekuje se u finišu sezone u Prvoj ligi Republike Srpske.

Nakon 20 odigranih kola na vrhu su se izdvojili Rudar Prijedor i Zvijezda 09. Obje ekipe osvojile se u 45 bodova i jednu od njih ćemo gotovo sigurnu u narednoj sezoni gledati u Premijer ligi, a čelnici ekipe iz Etno sela Stanišići smatraju da se protiv njihovog kluba vodi orkestrirana hajka od pojedinih medija i sportskih radnica.

"Imam osjećaj da se vrši pritisak na sudije koji sude naše mečeve i da se njima zadaje strah, kako bi u narednim mečevima oštetili naš klub. Poslje meča sa Slaviijom koji smo odigrali jesenas bili su žestoki napadi na sudiju tog susreta zbog navodnih grešaka, ali smo mi sve video snimcima dokumentovali i pokazali da ništa nije bilo sporno. Upravo zbog toga smo angažovali profesionalnog kamermana kako bi imali bolji uvid u te navodne “sporne situacije”. U dosadašnjem toku sezone oštećeni smo nekoliko puta, ali se nismo žalili, iako smo imali osnov za tako nešto. Nadam se da će suđenje do kraja prvenstva biti korektno i da nećemo biti oštećeni u nekom narednom meču, iako se pravi atmosfera za tako nešto", za službenu stranicu je istakao prvi čovjek kluba Boris Stanišić.

U proteklom kolu igran je i veliki derbi između Rudara i Zvijezde 09. Nakon 90 minuta nije bilo pobjednika, a susret je obilježilo i nekoliko spornih situacija s tim da su mediji iz manjeg bh. entiteta mnogo više pažnje poklonili onim u kojima je navodno oštećen Rudar.

"Imamo video snimke koji sve jasno dokumentuju i iznijećemo ih u javnost. Kod vodećeg gola za Rudar pomoćni sudija je bio u visini jedanaesterca i nije mogao vidjeti da li je lopta prešla gol liniju, a na našim snimcima se jasno vidi da golman Lakić povlači loptu prije linije i da nema govora o golu. Sudija Dragojević koji je mahao ofsajd je žrtva hajke, jer se na snimcima vidi da je igrač Rudara u ofsajdu prilikom upućivanja poslednjeg pasa, a na snimku se jasno vidi da je imao odličan uvid u situaciju i da je odmah signalizirao glavnom sudiji nedozvoljenu poziciju", zaključio je Stanišić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti