Pantelić: Krupa je favorit, igrat ćemo bez opterećenja

Trener Zvijezde 09 o žrijebu

Pantelić: Krupa je favorit, igrat ćemo bez opterećenja

Jučerašnji žrijeb održan u hotelu "Sofitel Tarčin Resort" u Tarčinu Zvijezdi 09 je za protivnika u polufinalu Kupa BiH dodijelio Krupu.

Šef stručnog štaba Zvijezde Miodrag Pantelić ulogu favorita u predstojećim utakmicama je prepustio Krupi, zbog činjenice da se takmiči u višem rangu, ali je napomenuo da njegov tim nije bez šansi za plasman u finale.

"Mi smo jedina ekipa koja nije član Premijer lige BiH, a igra polufinale Kupa BiH zbog čega nam je ime protivnika bilo potpuno nebitno. Željeli smo da izbjegnemo Željezničar, a između Slobode i Krupe možda nam je zbog manje udaljenosti više odgovarala Sloboda, međutim nismo nezadovoljni", kazao je Pantelić za klupski sajt, pa dodao:

"U prvom susretu koji igramo pred našim navijačima pokušaćemo da ostvarimo aktivan rezulltat pred revanš. Oni su favoriti jer igraju u višem rangu, ali to ne znači da ćemo se unaprijed predavati, već da ćemo učiniti sve kako bismo napravili iznenađenje i ostvarili plasman u finale, te tako napravili najveći uspjeh u istoriji kluba. Naša najveća prednost biće činjenica da ćemo igrati bez opterećenja i da će Krupa nositi breme favorita, što može biti veoma značajan faktor u ovom dvomeču."

Vezista Damjan Krajišnik očekuje da njegova ekipa odigra kvalitetne mečeve protiv Krupe i pokaže da zaslužuje plasman u Premijer ligu BiH.

"Mečevi polufinala Kupa BiH su veliki izazov za nas i biće to prava prilika da vidimo koliko vrijedimo. Ne ide nam na ruku to što prvi susret igramo kod kuće, ali se nadamo da ćemo odigrati kvalitetno i u revanšu imati svoju šansu. Igramo u ritmu srijeda-subota što će sigurno dosta da iscrpi ekipu, međutim imamo dosta kvalitetnih igrača koji mogu da odgovore na sve izazove", zaključio je Krajišnik.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Prve utakmice polufinala će biti odigrane 11. aprila u 16:30/19:30 sati, a revanši 18. aprila ove godine, također u 16:30/19:30.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi