Roman Abramovič sprema ofanzivu: Za 130 miliona eura kupuje u paketu tri važna igrača Barcelone

Na inicijativu Tuchela

Roman Abramovič sprema ofanzivu: Za 130 miliona eura kupuje u paketu tri važna igrača Barcelone

E. Škorić

Chelseajev vlasnik, ruski tajkun Roman Abramovič, sprema se za nova ulaganja u igrački kadar.

Svjestan da Barceloni 'gori pod nogama' i da je u situaciji da prodaje svoje igrače kako bi stekla prihode, Abramovič je odlučio krenuti po trojicu nogometaša katalonskog tima.

Prvo ime na listi Abramoviča, a naravno po zahtjevima trenera Thomasa Tuchela, je veznjak Frenkie De Jong. Situacija s Nizozemcem se promijenila ove sezone i njegove partije daleko su od prošlosezonskih.

Tuchel bi volio takvog igrača u svom timu, a El Nacional tvrdi da je Chelsea spreman za igrača platiti 60 miliona eura.

Drugi na listi je talentovani Gavi, koji ima otkupnu klauzulu od 50 miliona eura, a koju je Chelsea spreman da plati.

Ovom 17-godišnjem talentu ugovor sa Kataloncima ističe na ljeto 2023. godine, a Chelsea je spreman da mu omogući puno veću platu od one koju ima na Camp Nou stadionu. Problem Plavcima je taj što dragulja prate i drugi veliki i bogati timovi poput Bayerna, Manchester Cityja i Liverpoola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Posljednji igrač na Romanovoj listi je Sergino Dest, koji se nije baš uklopio u Xavijeve planove, iako je bio neprikosnoven u prvih 11 u mandatu Ronalda Koemana. Barcelona bi zauzvrat tražila 20 miliona eura, što je milion manje u odnosu na novac koji je potrošen za njegovo dovođenje 2020. godine.

Ukoliko se obistine glasine i Chelsea zaista krene po spomenute nogometaše, Barcelona će onda da bude na velikom iskušenju. Sigurno je da su to igrači koji imaju kvalitet i koje nije jednostavno pustiti da odu, ali Kataloncima je svaki milion jako važan i prodajom takvih igrača dobijat će mogućnost dovođenja novih po želji Xavija.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Eno30
Pametna meta ali sigurno ce se pitat i Barsa nesto i igraci
4 1
user1614932756
Barca se tu vise nista ne pita jer nema marke kako igraci kazu tako im je
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi