"Imao sam kao dijete dres Uniteda, ali na leđima nije pisalo ništa"
Foto - EPA

Ighalo opisao svoje odrastanje

"Imao sam kao dijete dres Uniteda, ali na leđima nije pisalo ništa"

M. Šljivak

Odion Ighalo stigao je u Manchester United kao napadačko pojačanje do kraja sezone.

Pokazao se odmah kao pravo pojačanje jer je u osam utakmica zabio četiri gola, a Ighalo nikada nije krio ranije da je veliki navijač Manchester Uniteda.

Ighalo dolazi iz veoma siromašne porodice i nije mogao priuštiti određene stvari kako bi kao dijete dodatno pokazao ljubav prema klubu.

"Imao sam kao dijete dres Uniteda, ali na leđima nije pisalo ništa. Bio je to jedan od onih plavih dresova i ko je imao novca mogao je da napiše šta želi na leđima. Ja to sebi nisam mogao priuštiti. Ipak, bio je to plavi dres Uniteda, ali se detalja ne sjećam jer sam bio mlad", rekao je Ighalo.

Dres Uniteda je za njega bio san. U Nigeriji je činio sve kako bi gledao utakmice.

"I gledanje utakmica se naplaćivalo. Sjećam se da sam išao s rođacima da gledamo utakmice. Kad samo pomislim da sada ljudi mene gledaju u Unitedu. Klub ima veliku podršku u Nigeriji, a sada je ona još veća. Svi mi šalju poruke i jedva čekaju da me vide na terenu".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za njega je bio neopisiv osjećaj kada je po prvi put zaigrao na Old Traffordu u dresu Watforda 2016. godine, a tri godine ranije je došao samo kako bi se fotografisao.

"Prvi put sam došao 2013. godine. Došao sam u posjetu, prošetao sam i fotografisao se, a tri godine kasnije sam igrao za Watford. Bio sam presretan, a sada igram tu i to je neopisivo za mene", rekao je napadač Uniteda.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Derdiyok
Jel plakao ko Falcao kad je prešao u Monaco ?!
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi