Lewandowski za probleme Bayerna i dalje krivi Ancelottija
Za Lewandowskog nema dileme - Ancelotti je krivac za povrede u Bayernu.

Povrede zbog loših treninga

Lewandowski za probleme Bayerna i dalje krivi Ancelottija

Nakon dosta lošeg starta sezone italijanski stručnjak Carlo Ancelotti je krajem septembra dobio otkaz na klupi Bayern Munchena. Ipak, dva mjeseca kasnije, golgeter Bavarca, Robert Lewandowski za probleme u ekipi i dalje krivi Ancelottija.

Iskusnog italijanskog stratega je na klupi Bayerna zamijenio Jupp Heynckes. Miljenik navijača je vrlo brzo "preporodio" ekipu koja je počela upisivati mnogo bolje rezultate. 

Ipak, Heynackesova ekipa je u zadnje vrijeme naišla na velike probleme sa povredama, a Lewandowski tvrdi da je isključivi krivac za takvu situaciju, davno prežaljeni, Carlo Ancelotti.

"Kada se pojavi veliki broj povreda mišića, razloge ne treba tražiti u posljednjih nekoliko sedmica i treninga, nego u posljednja dva tri mjeseca. Navjerovatnije se tu nalaze uzroci", optužio je, indirektnno, Lewandowski Ancelottija za loše metode rada na treninzima, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Kada se ne trenira koliko treba, igrači moraju dodatno individualno raditi".

Podsjetimo, neki bitni fudbaleri Bayerna, uključujući Arjena Robbena, Thiaga Alcantaru i Jamesa Rodrigueza su u proteklih nekoliko dana zadobili povrede mišića, te su trenutno van stroja.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi