Immobile ide po Zlatnu kopačku, Zlatan nosio Milan do trijumfa

Serija A, 37. kolo

Immobile ide po Zlatnu kopačku, Zlatan nosio Milan do trijumfa

U terminu od 19:30 odigrano je pet mečeva 37., pretposljednjeg kola Serije A.

Treba izdvojiti pobjedu Lazija nad otpisanom Brescijom rezultatom 2:0, a ona je bitna prije svega jer je drugi gol za Lazio nakon puno promašaja postigao Ciro Immobile. Bio je to njegov 35. gol u sezoni Serije A, čime je u utrci za najboljeg strijelca italijanskog šampionata odmakao četiri gola Ronaldu. Ono što je još važnije jeste da je Immobile prestigao Roberta Lewandowskog po broju golova u domaćem šampionatu i sada ide ka evropskoj Zlatnoj kopački.

Prvi gol za Lazio je, inače, postigao Correa u 17. minuti, dok je Immobile uspio doći do svog gola u 83.

Sassuolo je pregazio Genou sa 5:0 na svom terenu i sada je Genoa u opasnoti s obzirom da je ekipa Leccea uspjela slaviti pobjedu u gostima kod Udinesea. Gosti su slavili 1:2 nakon preokreta, a pobjedu je Lecceu donio Lapadula u 81. minuti kada je postavio konačni rezultat.

Lecce sada ima šansu pobjedom nad Parmom u posljednjem kolu, uz remi ili poraz Genoe protiv Verone, ipak osigurati opstanak. Ipak, za očekivati je da će Genoa dati sve od sebe da slavi i ostane u eliti.

Mora se izdvojiti i pobjeda Milana na gostovanju kod Sampdorije, na krilima Zlatana Ibrahimovića - rezultatom 1:4.

Poveli su Rossoneri već u četvrtoj minuti kada je Zlatan pogodio glavom na asistenciju Rebića, da bi Šveđanin u 54. minuti asistirao Calhanogluu za 0:2, a onda četiri minute kasnije pogodio za 0:3.

Sampdorija je preko Askildsena u finišu utakmice uspjela stići do gola, ali je Leao u sudijskoj nadoknadi postavio konačnih 1:4.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milan nakon današnje pobjede nastavlja držati šesto mjesto koje ga vodi u LE.

Također, Verona je danas sa 3:0 savladala SPAL.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bajernovac
u Bundesligi 34 utakmice dok kod Italijana 38 i gdje je tu logika a CIRO je zabio vise od pola golova sa 11 m,,,,helem nece se ukrali su i zlatnu loptu Lewi kopacka manje vise zna se ko je najbolji ove sezone ,,,statistika pokazuje,,,,
5 3
luks-02
Penale bi morali brojat za pola gola.2 penala je jedan gol.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi